De week van de teek

Met het mooie weer van de afgelopen dagen trekken veel mensen graag weer de natuur in. En dan is het oppassen dat u of uw huisdier niet gebeten wordt door een teek. Daarom besteden verschillende partijen deze week aandacht aan het risico op tekenbeten. Er komen in Nederland namelijk steeds meer teken, maar ook verschillende soorten teken. Een tekenbeet is vervelend en irriteert, maar het gevaar zit hem met name in de ziektes die een teek kan overbrengen.

Op www.tekenradar.nl kunt u de verwachte activiteit van teken in Nederland zien. Als er veel activiteit van de teken is te zien, is de kans groter om door een teek gebeten te worden. In die gebieden is het ook belangrijker om te controleren op tekenbeten. Middels de gratis app ‘Tekenbeet’ van het RIVM kunt u onder andere meer lezen over hoe u teken kunt herkennen.

Het is mogelijk om teken bij uw huisdier te bestrijden. Hierdoor beperkt u niet alleen het aantal teken bij uw huisdier, maar ook de kans op ziekteoverdracht bij dieren en mensen. Meer informatie hierover kunt u teruglezen op onze website. Voor een vrijblijvend tekenbestrijdingsadvies op maat kunt u terecht bij onze assistentes.