• De week van de teek: 11 t/m 17 april

De week van de teek: 11 t/m 17 april

De week van de teek: 11 t/m 17 april

Het tekenseizoen is weer begonnen!!

Nu de lente is aangebroken, krijgen we weer volop zin in het mooie weer. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen; een periode die vaak duurt tot oktober en waar we weer extra op moeten passen voor tekenbeten.

Op 11 april start ‘De Week van de Teek’. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Aandacht die helaas hard nodig is: het aantal teken in Nederland blijft stijgen*!

Veel hondenbezitters en hun huisdieren genieten deze tijd weer volop van wandelingen in de natuur en bossen, maar dit is ook de tijd van het jaar -zeker bij warm weer- waarin teken weer actief beginnen te worden. (Teken zijn er het hele jaar door, echter zodra de buitentemperatuur boven de 5 tot 10 graden uit komt, worden de teken weer actief). De teken hechten zich aan de huid van o.a. honden en katten en komen zo het huis binnen, waar zij gezondheidsrisico’s voor het hele gezin kunnen vormen.”

Een tekenbeet is vervelend en irriteert, maar het gevaar zit hem met name in de ziektes die een teek kan overbrengen.

Op www.tekenradar.nl kunt u de verwachte activiteit van teken in Nederland zien. Als er veel activiteit van de teken is te zien, is de kans groter om door een teek gebeten te worden. In die gebieden is het ook belangrijker om te controleren op tekenbeten. Middels de gratis app ‘Tekenbeet’  van het RIVM kunt u onder andere meer lezen over hoe u teken kunt herkennen

Het is mogelijk om teken bij uw huisdier te bestrijden. Hierdoor beperkt u niet alleen het aantal teken bij uw huisdier, maar ook de kans op ziekteoverdracht bij dieren en mensen. Meer informatie hierover kunt u teruglezen op onze website. Voor een vrijblijvend tekenbestrijdingsadvies op maat kunt u terecht bij onze assistentes.

Tijdens de parasietenmaanden ontvangt u bij afname van minimaal 3 maanden vlo en/of tekenbehandeling voor hond of kat, een gratis ontworming! (eenmalig per dier per huishouden). Spaart men liever de korting op de Dierpas, dan vervalt de gratis ontworming.

* Bron: RIVM en Tekenradar.nl