• december en januari: maanden van de voeding

december en januari: maanden van de voeding

december en januari: maanden van de voeding

De komende maanden staat het thema voeding centraal. Geheel in dit teken, stellen we u graag voor aan Layka.

Layka, een gezellige, lieve labrador van 5 jaar had een paar pondjes teveel verzameld afgelopen tijd.
Dankzij haar gemotiveerde baasjes is ze inmiddels weer op een gezond gewicht beland en kan ze d'r heupjes weer showen!
Haar baasjes vertellen:

oeps, iets teveel..

Onze Layka is een vrolijke en gezonde labrador van vijf jaar oud. Elk jaar gaan we naar de dierenartsen voor de jaarlijkse inenting en wordt Layka ook gewogen. Helaas was ze qua gewicht aangekomen. Daarop hebben we besloten om Layka te laten afvallen. Dat is beter voor haar gezondheid en ook voor haar gewrichten. We hebben dit samen gedaan met behulp van dierenartsassistente Ilse Veerman. De bedoeling was natuurlijk om Layka op een goede en verantwoorde manier af te laten vallen.

plan van aanpak!

Layka woog op dat moment: 37,2 kilo (20 februari).
Als voer gaven wij haar Farm Food, een geperste brok. We hebben eerst geprobeerd of ze met minder voeding zou gaan afvallen. Helaas was dat niet het geval.
We kregen het advies om over te stappen op dieetvoeding, een echt afvaldieet. Het eerste streefgewicht hebben we gezet op 33kg, om van daaruit naar de 30kg te gaan. Zo was het haalbaar.

We hebben met Ilse afgesproken dat we Layka elke twee weken zouden gaan wegen, om te kijken hoe het zou gaan. Ook hebben we afgesproken dat Layka voorlopig even minder koekjes en botjes zou krijgen.

doel bereikt

Layka zakte langzaam in gewicht. Na een maand dieetvoeding was ze 7 ons afgevallen. In overleg met Ilse gingen we Layka minder brok geven. Ilse had dit berekend, want als je minder voer geeft je ook moet kijken hoe het zit met de spieropbouw van de hond.
Dit heeft geholpen, want Layka woog na twee maanden: 34,6 kilo. Heel langzaam zakte het gewicht van Layka verder. In oktober woog Layka 30 kilo en dat was het gewicht waar we naar toe wilden. Layka hoeft nu niet meer af te vallen, maar mag op dit gewicht blijven. We zijn wel overgestapt op ander voer om te zorgen dat ze niet verder afvalt. We blijven Layka nu 1 keer in de maand wegen bij De Graafschap Dierenartsen, zodat we haar gewicht in de gaten kunnen blijven houden.
Bedankt voor de alle informatie en ondersteuning Ilse.

Heeft u ook een hond/kat wat kampt met overgewicht of heeft u vragen over voeding van uw hond/kat in het algemeen, onze assistentes helpen u graag.