• DGD Runningteam is in training

DGD Runningteam is in training

DGD Runningteam is in training

Op 6 ok­to­ber trekt het 'De Graaf­schap Die­ren­art­sen run­ning­team' de sport­schoe­nen aan, om een bij­dra­ge te le­ve­ren aan de in­zet en op­lei­ding van hulp­hon­den. Helpt u mee, zo­dat ook de hulp­hon­den 'vol gas' kun­nen gaan? We zien uw 'aan­moe­di­ging' graag te­ge­moet. Al­vast be­dankt!

veterinaire begeleiding hulphonden

Twee keer per jaar organiseert Hulphond Nederland een sponsorloop voor de opleiding en inzet van hulphonden. Omdat De Graafschap Dierenartsen een groot deel van de veterinaire begeleiding van de honden van Hulphond Nederland verzorgt, zien wij wekelijks veel hulphonden voorbij komen in onze praktijk. Het werk dat Hulphond Nederland levert is erg belangrijk. De hulphonden die zij opleiden en begeleiden helpen mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Hieraan willen wij graag onze bijdrage leveren.
In een artikel geschreven door één van onze dierenartsen, Harald Salomons, kun je lezen wat er allemaal komt kijken bij de specifieke eisen waaraan een hulphond moet voldoen. 

deelname sponsorloop

Dierenartsen en assistentes van De Graafschap Dierenartsen hebben de handen ineen geslagen en gaan op 6 oktober 'vol gas voor Hulphond', door deel te nemen aan de sponsorloop in Herpen  (Noord-Brabant). Er kunnen afstanden worden gelopen van 2, 5, 10 en 21 kilometer, waarvan de 2 en 5 met hond gelopen mag worden. Het DGD Runningteam zal de 5 km gaan afleggen op zondag 6 oktober aanstaande in een prachtige omgeving.

training is gestart

Het DGD Runningteam heeft onlangs haar eerste training gehad. Hieronder de beelden daarvan.

DGD Runninteam

Ons team bestaat uit Laura, Quinten, Matz, Eva, Rosa, Maike, Rens, Obi, Khyara, Bas, Simone, Marijn, Buck, Luuk, Purk, Lisa, Albert, Teun, Edith en Alex en onze persoonlijke verzorgsters Janneke en Lisa. (Eva, Rosa, Rens en Simone ontbreken nog op de (team)foto)

Bas en Purk Edith en Alex Marijn en Buck Laura, Quinten en Matz Maike en Obi Khyara en Flip (de mascotte van Hulphond) Lisa, Albert en Teun Luuk en Purk Janneke en Lisa

doneren

Mocht u onze actie en daarmee de opleiding en inzet van hulphonden willen steunen, dan kunt u een donatie doen op onze actiepagina. Natuurlijk bent u zelf ook van harte welkom om deze dag bij te wonen of aan de Big Run in Herpen deel te nemen. Meer informatie hierover vindt u op de pagina van Hulphond Nederland.  Ook kunt u op al onze locaties voor €7,50 een 'Flip' de mascotte van Hulphond kopen. De opbrengst hiervan gaat ook volledig naar Hulphond Nederland.

big run 2018

Vorig jaar werd de Big Run voor het eerst georganiseerd. Hieronder de aftermovie daarvan.

ons volgen

Wilt u ons volgen, dan kan dit op onze Facebook en Instagram pagina. Ook posten wij hierop regelmatig andere nieuwsberichten en leuke momenten.