Een dagje boer

Een dagje boer

Dinsdag 22 maart aanstaande gaan 900 basisschool leerlingen in de gemeenten Bronckhorst, Doesburg en Zutphen met hun klas ‘de boer op’.

Vanuit de L.T.O. Noord afdeling Bronckhorst e.o. wordt er die ochtend op school uitleg geven over de landbouw. ‘s Middags gaat de groep op excursie naar een aantal boerenbedrijven in de omgeving.

De samenleving blijkt zich steeds meer te willen bemoeien met de landbouw. Als het gaat om de productie  van ons voedsel, staat voedselveiligheid bovenaan. De landbouw komt daarbij niet altijd naar voren zoals wij dat graag zouden willen. Vaak blijkt dat de samenleving nauwelijks op de hoogte is van de praktijk van onze bedrijven. We zien dit project als een gelegenheid om de landbouw eens van de positieve kant te laten zien aan de jeugd. Zij hebben immers de toekomst.

Alle basisscholen in de gemeenten Bronckhorst, Doesburg en Zutphen hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan dit project. In 2015 hebben in totaal 941 leerlingen deelgenomen aan dit project, in 2014 910 leerlingen en voor 2016 zijn er tot nu toe ruim 900 leerlingen aangemeld.

Aan het einde van deze dag ontvangen de kinderen een leuke attentie, die onder andere beschikbaar is gesteld door De Graafschap Dierenartsen.

Voor meer informatie over dit leuke schoolproject kunt u terecht op www.eendagjeboer.nl. Ook kunt u hier de foto’s vinden die de voorgaande jaren gemaakt zijn en ook de foto’s die 22 maart gemaakt zullen worden.

Wij wensen alle basisschool leerlingen, veehouders en organisatie een leerzame, smakelijke en geslaagde dag.