• feestdagen: chocolade, kerstbomen en vuurwerk

feestdagen: chocolade, kerstbomen en vuurwerk

feestdagen: chocolade, kerstbomen en vuurwerk

Sinterklaas heeft ons land weer verlaten en de kerstbomen worden weer opgetuigd. Kortom, een en al gezelligheid. Echter, voor onze huisdieren zijn er wel een paar punten waar u rekening mee moet houden.

Chocolade

Voor iedereen eigenlijk wel een bekend gegeven: chocolade is giftig voor honden en katten. Een pure chocolade letter is voor een hond van 10kg al fataal. Maar, moet je nou bij elke hap chocolade meteen in paniek raken? Nee, dat hoeft niet. Witte chocolade is namelijk veel minder schadelijk dan pure chocolade. Ook het gewicht van uw hond speelt mee. Met een eenvoudig rekenprogramma kunt u kijken of u zich nu echt zorgen moet maken of niet (zet het rekenschema wel even op kg en gr). Bij twijfel mag u ons natuurlijk altijd bellen!

kerstbomen

Kerstbomen en katten (en ook sommige honden) zijn vaak niet zo’n goede combinatie. Heb je een kat en weet je nog niet hoe hij op de kerstboom reageert, dan kun je het beste onbreekbare ballen gebruiken. Het zal niet de eerste keer zijn dat er ineens een kat in een kerstboom zit. Heb je honden in huis, dan kun je eventueel er voor zorgen (als je hond bij de boom kan) dat de onderste ballen onbreekbaar zijn.

kerstster

Mooi op tafel, maar niet om op te eten. De kerstster is voor uw huisdier een giftige plant

gourmetten

Super gezellig om met zijn allen te gourmetten. Echter, heeft u vogels in dezelfde ruimte waarin u dit gaat doen? Verhuis deze dieren dan. Niet het gourmetten zelf is schadelijk echter, wanneer men teflon pannetjes of plaat gebruikt dan komen hier dampen bij vrij die giftig zijn voor vogels.

vuurwerk

Helaas vinden veel huisdieren vuurwerk heel erg eng. Heeft u een hond of kat die bang is voor vuurwerk, dan zijn hiervoor verschillende middelen die kunnen helpen om de jaarwisseling door te komen. Begin hier echt op tijd mee. Met een aantal middelen moet ruim op tijd van tevoren (21 december) begonnen worden. Daarnaast valt oudejaarsdag dit jaar op een zondag. Zorg er dus voor dat u op tijd bent met het halen van vuurwerkmedicatie. Verdere tips voor uw huisdier tijdens de jaarwisseling kunt u hier vinden.

Tot slot wensen wij u en uw huisdier(en) fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2018