• Goud, goud, goud, … WK mennen pony’s

Goud, goud, goud, … WK mennen pony’s

Goud, goud, goud, … WK mennen pony’s

Bij de begin november gehouden FEI World Driving Championships for Combined Ponies in het Franse Pau was één van onze dierenartsen, Schelto Jonker, mee voor de veterinaire begeleiding.

Gedurende het hele jaar begeleidt hij voor de KNHS kaderleden van diverse mendisciplines bij trainingen en wedstrijden op het hoogste niveau. Hierbij zet hij zijn kennis in over bloedonderzoek, prestatieanalyse, trainingen en begeleiding bij paarden en ponies.

Het Nederlandse team was mede dankzij alle trainingen en begeleiding oppermachtig, heeft alle dressuur en vaardigheidsonderdelen gewonnen. Ook in de marathon, wederom aangemoedigd door massa’s oranje supporters,  lieten zij zich niet op achterstand zetten. Dit resulteerde in een gouden teammedaille en individuele medailles voor Els Broekman/enkelspan (brons), Ewoud Boom/tweespan (goud) en Bram Chardon/vierspan (goud). Het resultaat is een schitterende opstap voor het WK in eigen land. Dit vindt in 2015 in Breda plaats tijdens de Outdoor Brabant.

Volgend jaar zal Schelto Jonker mee gaan naar het WK enkelspan paard in Luhmuhlen (Duitsland) en het WK para-equestrian driving in Sandringham (Engeland). Para-equestrian zijn de disciplines waar mensen met een beperking aan deel kunnen nemen. Dit vraagt extra aandacht bij de training van sporter en paard om tot een topprestatie te komen. De KNHS voert een actief beleid met veel faciliteiten om ook voor deze groep kansen te scheppen om op niveau deel te nemen aan paardensport.