• hulphond autorally 16 juni

hulphond autorally 16 juni

hulphond autorally 16 juni

Vrijdag 16 juni jl. organiseerde de Lionsclub Doetinchem De Graafschap een autorally waarvan de opbrengst ten goede kwam aan Hulphond Nederland voor de opleiding van Therapie-hulphonden.

Hulphond Nederland zet Therapie-hulphonden in voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en psychische stoornissen. Het gaat dan bijvoorbeeld om autisme spectrum stoornissen, adhd, hechtingsproblematiek, pestproblematiek en licht verstandelijke beperkingen.

Het programma

's Morgens werden de autorallyrijders verwelkomd door Anita Witzier op Kasteel Keppel. Waarna de rally van start ging met een route door het prachtige Oost Gelderland.

Rond de middag werden er op de parkeerplaats van De Graafschap Dierenartsen in Vorden diverse demonstraties gegeven door Hulphond Nederland. Therapie-hulphonden Bente en Rags lieten zien hoe zij ingezet worden tijdens een therapie-/coachingssessie. Meer informatie over de therapie-hulphond: klik hier en hier.

Ook was er een cliënt van Hulphond Nederland aanwezig, die liet zien hoe zij gebruik maakt van haar ADL-hulphond. Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine en het oprapen en aangeven van voorwerpen. Meer informatie over de ADL-hulphond: klik hier.

Download hier het filmpje van de Hulpond autorally op 16 juni jl.

opbrengst autorally

Aan het einde van de middag  keerden de rallyteams terug op Kasteel Keppel en werd er een cheque overhandiging aan Anouk Smulders van Hulphond Nederland. Ruim €40.000,- !! Hiermee kunnen er weer 2 Therapie-hulphonden worden opgeleid.

Al met al een meer dan geslaagde dag!