Hulphond Flip

Hulphond Flip

Hallo,

Ik ben Flip de Hulphond. Ik ben ongeveer 20 cm groot en heb een hoog knuffelgehalte. Wanneer is met jou mee naar huis mag, kan ik ook daadwerkelijk helpen. Niet met deuren openen. Ook niet met het waarschuwen van mijn baasje voordat hij een epileptische aanval krijgt. En ook niet om een PTSS-patiënt de steun te bieden of om een kind te helpen om te leren gaan met de wereld om zich heen.

Maar het geld waarvoor ik gekocht wordt, wordt gebruikt om échte honden op te leiden bij Stichting Hulphond Nederland, zodat zij wél al deze mensen kunnen helpen. 

Waar ben ik te koop?

Op alle locaties van De Graafschap Dierenartsen kunt u mij kopen (€7,50). Maar ook via de Hulphond Nederland webshop ben ik te bestellen. 

Ik zou het heel leuk vinden wanneer ik bij jou mag komen en mijn nieuwe taak kan uitvoeren. Ik ben namelijk heerlijk zacht en daarom bij uitstek geschikt om geknuffeld te worden. Voelt u zich daarvoor te groot, dan wil ik ook wel op uw auto passen.

 

Donatie in het Hulphond collectehokje

Ook kun je op onze locaties een donatie achterlaten in de Hond-en-Hokje collectehokjes, die op de balies staan. In 2019 is door middel van deze collectehokjes maar liefst €75.018,41 opgehaald. Een geweldige opbrengst  die er mede voor zorgt dat Hulphond Nederland ieder jaar steeds meer mensen kan helpen met een dringende zorgvraag.

hartelijk dank alvast!

De problemen in de zorg zijn groot. Jaarlijks komen er meer dan 140.000 kinderen in aanraking met jeugdzorg. Naar schatting leven er in Nederland ruim 200.000 mensen met een posttraumatische stressstoornis. Door de veranderingen in de zorg komen steeds minder mensen met een lichamelijke beperking in aanmerking voor een hulphond. De hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor deze mensen.

De inzet van een hulphond zorgt voor verminderde afhankelijkheid, meer zelfvertrouwen, stressvermindering en een betere kwaliteit van leven. Stichting Hulphond Nederland heeft de ambitie om jaarlijks 1000 mensen te helpen. Door de opbrengst van de Hond-en-Hokje collectehokjes en verkoop van Flip, is de verwachting dat in 2020 deze ambitie wederom gerealiseerd gaat worden. Hulphond Nederland zet alles op alles om deze mensen te helpen met een inzet van een hulphond. Help je mee?

Hartelijk dank alvast!