• Kom in actie voor....

Kom in actie voor....

Kom in actie voor....

'Een hulphond vergeet geen kind'

De wereldwijde serviceclub Lions International bestaat 100 jaar en dat jubileum staat in het teken van het vergeten kind. Met een bijzondere autorally door Oost Gelderland gaat Lionsclub Doetinchem de Graafschap geld inzamelen voor de opleiding van speciale Therapie-hulphonden en begeleiders die kinderen met bijvoorbeeld ernstige gedragsproblemen en -stoornissen helpen.

Vrijdag 16 juni moet het allemaal gebeuren. Honderd auto’s - oud, nieuw, groot, klein, klassiek en sportief - vertrekken vanaf het landgoed rond Kasteel Keppel voor een onvergetelijke sponsortocht langs de mooiste plekken van de Achterhoek.

Organisatie: Lions Doetinchem de Graafschap
Datum:         vrijdag 16 juni 2017
Locatie:        Kasteel Keppel in Laag-Keppel

Deelname

Wilt u meer weten over of zelf deelnemen aan deze unieke actie, klik hier.

Programma 16 juni 

08.30 uur - Ontvangst en inchecken teams op Kasteel Keppel 
09.00 uur - Welkom door tv-presentatrice Anouk Smulders
vanaf 10.00 uur - Vertrek rallyteams voor bijzondere tocht door Oost Gelderland
vanaf 16.00 uur - Terugkeer rallyteams op Kasteel Keppel: Achterhoekse gastvrijheid, entertainment en cheque overhandiging aan Anita Witzier van Hulphond Nederland

BN-ers rijden ook mee!

Een aantal BN-ers zet zich als ambassadeur in voor Hulphond Nederland. Onder hen tv-presentatrices Anita Witzier en Anouk Smulders, en model Kim Kötter. Zij zullen op 16 juni tijdens de rally aanwezig zijn op Kasteel Keppel.
 

De Graafschap Dierenartsen en Hulphond

Per 1 januari 2016 neemt De Graafschap Dierenartsen een groot gedeelte van de veterinaire begeleiding van de honden van Stichting Hulphond Nederland  voor haar rekening. “Een bijzondere samenwerking, waar wij dan ook erg trots op zijn”, aldus Harald Salomons, dierenarts van De Graafschap Dierenartsen te Vorden. 

Hulphond Nederland, gevestigd in Herpen (Noord-Brabant) heeft ruim 30 jaar ervaring in het trainen en opleiden van hulphonden. Het is een kwalitatief hoogwaardige organisatie, die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andere soorten problematiek hulphonden faciliteert.

Hulphond Nederland leidt 4 verschillende groepen hulphonden op, te weten: een ADL-hulphond, een Epilepsie-hulphond, een PTSS-hulphond en een Therapie-hulphond. Het geldt wat met de campagne 'kom in actie voor een Hulphond vergeet geen kind' wordt er geld ingezameld voor de opleiding van de Therapie Hulphonden.

Therapie-hulphonden

Hulphond Nederland zet Therapie-hulphonden in voor kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en psychische stoornissen. Het gaat dan bijvoorbeeld om autisme spectrum stoornissen, adhd, hechtingsproblematiek, pestproblematiek en licht verstandelijke beperkingen lees verder... 

Hulphond Nederland

Wilt u meer weten over Hulphond Nederland, klik dan hier voor de website. Wilt u een kijkje te nemen achter de schermen van het opleidingscentrum in Herpen, kom dan naar de opendag op 8 april aanstaande, van 12:00 tot 16:00 uur.