Oh nee, beestjes!

Oh nee, beestjes!

Het voorjaar, heerlijk het zonnetje schijnt weer!

Helaas zien we dan ook vaak weer een uitbarsting van parasieten die onze honden en katten komen lastigvallen.

Na de koude winterdagen kunnen we weer gaan genieten van warmere dagen, wij niet alleen, ook vlooien en teken doen dit.Vlooieneitjes kunnen zich sneller ontpoppen tot vlooien en teken gaan actiever op zoek naar een gastheer voor een maaltijd.Zorg daarom voor een goede preventieve vlooien- en tekenbestrijding. 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zitten te teken niet alleen in het bos maar ook in weilanden, coniferen en andere struiken. Deze kleine spinachtige beestjes kunnen o.a. de Ziekte van Lyme overbrengen, niet alleen bij onze honden en katten maar ook bij onszelf! De Ziekte van Lyme kan in verschillende vormen tot uiting komen, van kreupelheid tot nierbekkenontsteking en bij mensen zelfs tot hartproblemen als er niet op tijd behandeld wordt! Hoe sneller u de teek verwijdert hoe kleiner de kans op een eventuele besmetting.

Vlooien zorgen vooral voor veel jeuk. Sommige honden en/of katten zijn allergische voor vlooien, zij kunnen langdurig enorme klachten krijgen van maar 1 vlo! Wist u dat maar 1% van de vlooien op het dier zit en dus 99% in de omgeving, geen prettig idee he?! 

Naast parasieten die op onze huisdieren (en ons) leven zijn er ook parasieten die in ze leven zoals de spoel-, lint- zweep- en haakworm. Zowel bij de hond als de kat wordt de hondenlintworm overgebracht door vlooien. Wanneer de vlo bijt zorgt dit voor jeuk, waardoor de hond of kat zich gaat krabben of bijten. Tijdens dit bijten kan het zijn dat een vlo (met lintwormlarve) ingeslikt wordt. 

Informeer bij één van onze assistentes naar een passende parasietenbestrijding voor uw hond of kat en maak gebruik van een parasietenbestrijdingspakket u ontvangt hierbij 10% korting. Een parasietenbestrijdingspakket bestaat uit: 6 maanden een vlooien- en tekenmiddel en voor 2 kwartalen ontwormingsmiddel.

Download hier: filmpje lintworm segmenten bij de kat (kan schokkend zijn) Download hier: filmpje levende spoel- en lintwormen bij de kat (kan schokkend zijn)