• Reisziekte bij honden

Reisziekte bij honden

Reisziekte bij honden

Honden kunnen last hebben van reisziekte. Dit kan zich uiten in braken, maar ook in kwijlen, hijgen en onrust. Veel pups hebben hier last van, maar vaak groeien zij (net als kinderen) hier gelukkig overheen.

Om er voor te zorgen dat uw hond zo min mogelijk last heeft van reisziekte een aantal tips voor u op een rij:

  • Spanning kan een belangrijke rol spelen bij reisziekte. Het is dus mogelijk dat de dieren zich angstig gaan gedragen, zodra ze doorhebben dat ze in de auto zullen worden gezet. Begin met korte stukjes in de auto, waarbij u er voor zorgt dat de rit eindigt met iets leuks (bijvoorbeeld een wandeling). Laat een pup op jonge leeftijd ook geleidelijk wennen aan het autorijden, waardoor hij of zij het gaat associëren met iets prettigs.
  • Geef de hond minimaal één uur voor vertrek geen eten.
  • Zorg ervoor dat de hond niet door de hele auto kan springen. Veel ruimte kan wagenziekte veroorzaken, doordat de hond onrustig wordt. Een bench of gebruik van een speciale hondengordel kan hierbij helpen. Tevens is het gebruik hiervan ook het veiligst voor de hond.
  • Voorkom dat de hond door zijraampjes kan kijken. Sommige honden kunnen niet tegen langszoevende bomen. Wanneer een hond alleen maar door de voor- of achterruit kan kijken, zal de kans op wagenziekte al minder zijn.
  • Zet een raampje op een kier zodat er steeds frisse lucht de auto in komt.
  • Probeer te voorkomen dat de hond in de auto zit als er moet worden getankt.
  • De benzinelucht is zeer onplezierig voor de hond. Zorg ook dat er in de auto niet wordt gerookt of andere sterk geurende middelen aanwezig zijn.
  • Zorg dat er een raam open staat wanneer de hond in de auto zit en de portieren (of achterklep) dicht worden gedaan. Honden hebben gevoelige oren en het is niet fijn als de deuren worden dichtgeslagen zonder dat er een raampje open staat. Hierdoor komt er namelijk extra druk op het trommelvlies.

Naast al deze tips kan reisziekte ook verminderd worden met druppels of spray’s. Ook zijn er, op recept van de dierenarts, medicijnen beschikbaar tegen de misselijkheid. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij onze assistentes aan de balie of telefonisch contact opnemen.