• Reizigers opgelet: hondsdolheid vastgesteld in Spanje

Reizigers opgelet: hondsdolheid vastgesteld in Spanje

Bron: Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit

In het Spaanse plaatsje Argés, 10 kilometer vanaf de stad Toledo, is onlangs rabiës (hondsdolheid) vastgesteld, een voor mensen levensbedreigende ziekte.

Daarom roept de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) reizigers op extra op te passen met dieren in dit gebied. Nederlanders die hun hond of een ander huisdier meenemen naar Spanje kunnen beter vermijden dat hun eigen dier in contact komt met Spaanse honden of andere zoogdieren.

Nederlanders die binnenkort met hun hond of een ander gezelschapsdier (katten, fretten) naar Spanje reizen, moeten er standaard voor zorgen dat het dier is ingeënt tegen rabiës (hondsdolheid). Naast een geldige inenting tegen rabiës, zijn ook een dierenpaspoort en een chip altijd verplicht voor reizen binnen de Europese Unie.

U kunt uw hond, kat en fret beschermen tegen rabiës door middel van vaccinatie. Een vaccinatie is voldoende om een langdurige immuniteit van drie jaar te geven. Wanneer u uw huisdier meeneemt naar het buitenland is vaccinatie tegen rabiës niet alleen zinvol, maar ook verplicht (in de meeste landen 21 dagen voor vertrek).

Kijk voor meer informatie over hondsdolheid in Spanje op de website van de NVWA.

Kijk op onze website voor meer informatie over vaccineren van uw hond of kat.