• Thema november: diabetes bij de hond en kat

Thema november: diabetes bij de hond en kat

Thema november: diabetes bij de hond en kat

In november wordt er aandacht gevraagd voor diabetes mellitus (suikerziekte) en de enorme toename van deze ziekte. Diabetes komt niet alleen regelmatig voor bij mensen, maar ook bij onze huisdieren. Daarom roepen wij de maand november uit tot de ‘Diabetesmaand van honden en katten.’

Waaraan kan ik diabetes herkennen? Belangrijke symptomen van deze ziekte zijn overmatig drinken en plassen en verandering van het gewicht. Daarnaast kan het dier lusteloos zijn en er kan een wazige gloed over het oog ontstaan (cataract).  Suikerziekte kan ongeacht leeftijd, geslacht en ras ontstaan. Er zijn wel enkele factoren die de kans op suikerziekte vergroten, zoals overgewicht, bepaalde medicatie en gebrek aan beweging (bij katten).

Gelukkig heeft een suikerziektepatiënt met de huidige behandel- en controlemethoden dezelfde levensverwachting als ‘gezonde’ soortgenoten. Door middel van een vroege diagnose en passende behandeling kan een goede kwaliteit van leven worden geboden. Drinkt en plast uw huisdier de laatste tijd meer? Dan kunt u tijdens de november diabetesmaand voor  €10,- het bloedsuikergehalte laten meten bij De Graafschap Dierenartsen. U kunt hiervoor terecht op afspraak bij een assistente op één van onze locaties.