• Traktatie voor afdeling paard

Traktatie voor afdeling paard

Traktatie voor afdeling paard

Gisteren werden de medewerkers van afdeling paard door familie Bosvelt getrakteerd op appeltaart. Het gaat goed met Mourette! Dierenartsen Schelto Jonker en Karin Hendriks hebben vorige maand de merrie geopereerd vanwege een eierstoktumor.

Mourette is een Haflinger van zes jaar oud en had al enige weken last van gedragsveranderingen. Daarvoor was ze al langere tijd continue hengstig, maar nu liet ze duidelijk het gedrag van een hengst zien. Omdat ze moeilijk was te benaderen, werd een afspraak gemaakt op de praktijk voor een onderzoek van het geslachtsapparaat door voortplantingsspecialist Karin Hendriks. Op de scan was te zien dat de linker eierstok van Mourette afwijkend was, circa 10 cm groot. De diagnose eierstoktumor werd hierdoor bevestigd. Door middel van een flanklaparotomie (staande buikoperatie via de linker flank), hebben dierenartsen Schelto Jonker en Karin Hendriks de eierstok verwijderd. Na enkele dagen op de praktijk mocht Mourette met een revalidatieplan weer naar huis.

Nu, een maand na de operatie, werden de medewerkers van afdeling paard verrast met een appeltaart. Het gaat goed met Mourette. De wond ziet er mooi uit en haar gedrag is weer duidelijk aan het veranderen! Ze gedraagt zich weer als een echte merrie, die goed hanteerbaar is.