• Uw huisdier en de feestdagen

Uw huisdier en de feestdagen

Uw huisdier en de feestdagen

Rondom de feestdagen zijn wij op normale tijden geopend. Tweede kerstdag zijn wij gesloten.

Uiteraard zijn wij voor spoedgevallen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op

0575 - 587 880

Vindt uw kat kerstballen ook zo leuk? En kan uw hond met moeite afblijven van oliebollen? Kerst en oud & nieuw staan voor de deur. Tijdens de feestdagen is het verstandig een extra oogje in het zeil te houden.

Liefde gaat door de maag
Niet alleen koken we met kerst graag voor onze familie, ook onze huisdieren worden nog al eens verwend. Resten van onze maaltijden zijn echter niet altijd verantwoord om aan huisdieren te geven. Deze bevatten vaak veel zouten en vetten. Het geven van de overgebleven botjes van de kerstmaaltijd kan zorgen voor verstoppingen en verwondingen van het maag-darmkanaal. Uw hond of kat verwennen tijdens de feestdagen? U kunt bij ons terecht voor verantwoorde alternatieven.

Kerststollen en chocoladeletters
Cadeaus zijn uitgepakt, lekkere hapjes staan nog op tafel en ondertussen is iedereen bezig met het voorbereiden van het diner. In alle drukte, hebben onze huisdieren meer kans om kattenkwaad uit te halen. Dampende rollade is moeilijk te weerstaan op tafel. Het netje van de rollade is alleen door huisdieren moeilijk te verteren. Er zijn ook lekkernijen die voor huisdieren giftig zijn.
Chocolade bevat de stof theobromine welke in hogere hoeveelheden hartritmestoornissen en epileptische aanvallen kan veroorzaken. Met name pure chocolade bevat veel theobromine. Voor informatie over chocoladevergiftiging, lees verder….
Een kerststol in uw kerstpakket? Druiven (rozijnen) kunnen zeer levensbedreigende reacties veroorzaken bij uw huisdier. Uw huisdier betrapt op het eten van een van deze lekkernijen? Neem direct contact op met de dierenarts.

Versiering
Glinsterende slingers, lintjes en champagnekroonkurken zijn voor menig huisdier moeilijk te weerstaan. Met veel plezier kauwen ze erop of slikken het door. Het dier kan zich bezeren en verstopt raken. Ook kerstballen trekken de aandacht van huisdieren. Een gebroken kerstbal is echter vlijmscherp, waardoor uw dier makkelijk wondjes kan oplopen aan de poten. Kaarsjes aansteken is leuk en gezellig, maar menig snorhaar is al eens gekruld. Houd rekening met geïnteresseerde katten of zwiepende staarten.

Natuurlijk onschuldig
Bij het versieren van het huis, maken we regelmatig gebruik van natuurlijk groen. Kerstster, Taxus en besjes van de maretak zijn echter zeer giftig voor onze huisdieren. U kunt ze dan ook het beste op een plek zetten waar uw hond of kat er niet bij kan.

Afsluitend
Er zijn ook huisdieren die niet van deze drukke dagen houden. Veel mensen over de vloer die er normaal niet zijn kan voor stress zorgen. Dan wordt er buiten ook nog vuurwerk afgestoken. Ziet u (subtiele) veranderingen in het gedrag van uw huisdier? Neem tijdig contact op met een van onze assistentes. Voor tips om de jaarwisseling ook voor uw huisdier zo prettig mogelijk te laten verlopen lees verder.