• Voorjaarsactie: castratie en sterilisatie van uw kat

Voorjaarsactie: castratie en sterilisatie van uw kat

Voorjaarsactie: castratie en sterilisatie van uw kat

Iedere kat heeft recht op mooi leven met een soortgenootje, maar voor het welzijn van onze katten is het belangrijk dat dit niet leidt tot een kattenoverschot.

Er zijn veel katten die wachten in het asiel op een nieuw thuis. Door katten op tijd te ‘helpen’, kunnen ongewenste nestjes voorkomen worden en belanden de kittens niet op straat of in het asiel. De Graafschap Dierenartsen start dan ook op Valentijnsdag (14 februari) een castratie en sterilisatie actie voor katten. Daarnaast kan hij of zij dan ook meteen gechipt worden.

Het castreren en steriliseren heeft voor de kat zelf ook voordelen! Gecastreerde katers zullen zich minder agressief gedragen ten opzichte van andere katers (vechten). Hierdoor hebben zij minder kans om besmettelijke ziektes op te lopen. Gesteriliseerde poezen hebben aanzienlijk verminderde kans op aandoeningen aan het voortplantingsstelsel. Daarnaast heeft een gecastreerd dier minder behoefte om zijn territorium te markeren (sproeien), wat voor de baasjes in huis wel zo prettig is. Wanneer u niet van plan bent om een nestje te fokken met uw kat, adviseren onze dierenartsen dan ook uw kat rond de zes maanden leeftijd te castreren of steriliseren.

Een kat die gechipt is en gevonden wordt, kan terug gebracht worden bij de eigenaar en zal niet onnodig in het asiel belanden.

Indien u voor 30 maart  een afspraak maakt, betaalt u bij De Graafschap Dierenartsen voor een sterilisatie: €126,- en voor een castratie  €53,50.

Voor sterilisatie of castratie van uw kat kunt u terecht op al onze vestigingen. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken. Wilt u meer weten over sterilisatie/castratie? Lees hier verder.