• Wanneer is mijn huisdier senior?

Wanneer is mijn huisdier senior?

Wanneer is mijn huisdier senior?

Huisdieren worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger. Afhankelijk van ras, grootte en gewicht kunnen de seniorjaren bij honden al op 7-jarige leeftijd ingaan. Katten leven in het algemeen langer en zijn vanaf hun 10e levensjaar senior.

Ouderdom komt met gebreken

Net als mensen kunnen ook huisdieren ouderdomsgebreken krijgen zoals; artrose, verminderde nier- of leverfunctie, suikerziekte, gebitsproblemen, dementie, hartproblemen of een te hoge bloeddruk. Komt uw hond niet meer zo snel uit zijn mand? Ligt uw kat veel meer in de vensterbank? Stinkt uw huisdier uit zijn bek? Veel klachten kunnen op eenvoudige wijze verminderd of verholpen worden, daarom biedt De Graafschap Dierenartsen een seniorcheck aan.

Tijdens dit onderzoek wordt gekeken of er tekortkomingen zijn: is het gebit nog goed, is het gewicht in orde en hoe staat het met de conditie? Indien nodig wordt er bloed afgenomen om de nier- en leverfunctie te en bloedsuiker te controleren. De hamvraag is hierbij niet: welke leeftijd zal mijn dier bereiken? Maar: is mijn gepensioneerde huisdier nog gezond? En hoe kan ik mijn huisdier zo gezond mogelijk houden? Wilt u ook advies ontvangen over de gezondheid van uw dier met behulp van een seniorscreening? Dan kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken op een van onze locaties.

Een afspraak gemaakt voor de seniorenscreening? Vul dan de seniorenvragenlijst in. Klik hieronder voor de vragenlijst hond  /  kat.

Download Seniorenvragenlijst hond Download Seniorenvragenlijst kat

Met het verstrijken van de jaren kan de activiteit en het gewicht van uw huisdier veranderen en organen minder goed gaan functioneren. Een gezonde voeding kan uw huisdier extra ondersteunen en helpen bij preventie van ouderdom gerelateerde aandoeningen. Tijdens de maand november krijgt u bij aankoop van een Seniorenvoeding van Sanimed 15% korting als spaartegoed op uw dierpas! Heeft u nog geen dierpas en wilt u hier meer over weten? Klik hier.