• Week van het huisdier

Week van het huisdier

Week van het huisdier

Wat voor huisdierenmens ben jij?
Tijdens de week van het huisdier, van 17 tot 25 mei, wordt het thema ‘het voorkomen van impulsaanschaf van huisdieren’ onder de aandacht gebracht.

Een konijntje aanschaffen voor de kinderen lijkt een leuk idee, maar is niet altijd even verstandig. Vaak gaat na een tijdje de nieuwigheid eraf en zit het konijntje daar maar in zijn hokje. Wat mensen ook vaak niet weten, is dat een konijntje veel ruimte nodig heeft om energie kwijt te kunnen en een vriendje nodig heeft.
Een pup aanschaffen is enorm leuk en vertederend. Maar deze pup kost geld, hij moet niet alleen eten, maar soms ook naar de dierenarts. Daarnaast blijft een pup natuurlijk ook niet altijd jong en wordt groter en sterker.
Een kitten is ook ontzettend leuk. Maar niet alle katten zijn er tevreden mee om alleen binnen te zitten en willen graag hun jachtinstinct achterna. Kan dat niet, dan kan het voorkomen dat uw bank, behang of zelfs ú het moet ontzien. Kortom, als u erover nadenkt om een huisdier aan te schaffen, kijk dan goed wat er in uw situatie past.

Het LICG heeft een leuke test gemaakt met een aantal leuke, grappige en serieuze vragen om erachter te komen welk huisdier er bij u past: www.licg.nl