• Weet u hoeveel dieren u in huis heeft?

Weet u hoeveel dieren u in huis heeft?

Weet u hoeveel dieren u in huis heeft?

Bij huisdieren denkt u waarschijnlijk meteen aan de hond, kat of konijn. Maar hoeveel ongewenste huisdieren heeft u in huis? Beestjes die op of in uw hond of kat leven of in uw huis, zonder dat u dat wilt of weet?

Wat is een parasiet eigenlijk? Wikipedia schrijft: Een parasiet is een levensvorm die zich ten koste van een ander organisme waarmee hij samenleeft (de gastheer) in stand houdt en vermenigvuldigt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen endoparasieten (leven ín de gastheer) en ectoparasieten (leven óp de gastheer). Hoewel sommige parasieten zich bij één soort gastheer houdt, zijn er heel veel parasieten die het niet zo nauw nemen en soms zelfs verschillende gastheren nodig hebben om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Een aantal parasieten hebben ook de mens als gastheer of kunnen ziektes overdragen op mensen.

In de maanden april en mei besteden wij extra aandacht aan parasietenbestrijding. Het voorjaar is begonnen en het wordt weer warmer buiten. Met andere woorden, het tekenseizoen begint weer. Daarnaast plannen veel mensen nu hun vakantie. Gaat het huisdier mee, dan zal ook gedacht moeten worden aan geschikte parasietenbestrijding. Niet alleen om te voorkomen dat uw huisdier besmet raakt of ziek wordt, maar ook om er voor te zorgen dat de parasieten niet ‘meeliften’ om zich in ons land te gaan vestigen.

Bij de Graafschap Dierenartsen ontvangt u het hele jaar door dubbele punten op uw dierpas bij aankoop van een parasietenpakket op maat. Met dit parasietenpakket kunt u uw huisdier gedurende minimaal zes maanden ontwormen en behandelen tegen vlooien en teken. U kunt met de dierenarts of dierenartsassistent overleggen welke middelen het meest geschikt zijn voor uw huisdier.

Op onze website staat uitgebreide informatie over parasieten bij de kat (vlo, teek en worm) en bij de hond (vlo, teek en worm).