• scheve vaccinatie schema's

scheve vaccinatie schema's

scheve vaccinatie schema's

Alle honden- en katteneigenaren die de komende 3 maanden (april t/m juni) een vaccinatie-oproep van ons krijgen, krijgen hierover ook een aparte mail (mits ze ook in de geselecteerde groep vallen). 


 

uitgestelde vaccinaties 2020

Vorig jaar zijn er, vanwege de corona lockdown in maart en april, vaccinaties doorgeschoven naar de maanden erna (april, mei en juni). Hierdoor krijgen veel dieren dit jaar, én komende jaren, tegelijkertijd een oproep voor hun vaccinatie.
Aangezien de vaccinatie-oproep automatisch een jaar later volgt, krijgen veel honden en katten deze dit jaar voor dezelfde periode (april, mei en juni). Het voorjaar zijn al drukke maanden in de praktijk, dus dit gaat (wederom) een piekbelasting geven in onze agenda's.
Oók lopen sommige vaccinatieschema's scheef.
Voor de grote cocktail (DHP + lepto voor de hond en de tricat voor de kat) geldt: als het dier er dit jaar aan toe is (en dus in 2018 heeft gehad), moet deze binnen 3 jaar weer gegeven worden. En moet dus gegeven worden vóór de datum die in het boekje/paspoort staat (dit is de uiterste datum).

vaccineren op maat

Aangezien wij op maat vaccineren, is de keuze voor de komende vaccinatie voor 2021 wederom maatwerk.  
De meeste vaccinaties hebben best wat speelruimte: dat hoeft dus niet omstreeks of op dezelfde datum als vorig jaar. Sommigen kunnen zelfs 3 maanden eerder of later gegeven worden zonder dat dit gevolgen heeft voor de effectiviteit van het vaccin en dus de bescherming van hond of kat.
De vaccinaties op de leeftijden van 6, 9, 12 weken (pups) / 6 en 9 weken (kittens) en op 1 jaar kunnen niet verschoven worden. Dit geldt ook voor rabiës vaccinaties. Deze zullen ook doorgang vinden rondom die datum. 

Is uw hond of kat ouder dan 1 jaar? Dan vragen wij u met ons mee te kijken om dit zo goed mogelijk te laten verlopen en plannen. Pak hiervoor het paspoort of vaccinatieboekje erbij en volg het stroomdiagram hiernonder (klik op de afbeelding voor een vergroting). 

conclusie

Waar komt het nou in het kort op neer?
De grote cocktail vaccinatie (voor honden de DHP + lepto en voor katten de tricat) die één in de 3 jaar gegeven wordt, moet binnen die 3 jaar ook herhaald worden om een goede bescherming te bieden. 
Heeft uw dier deze in 2018 gehad, dan kan het zijn dat door de opschuiving van vaccinaties vorig jaar, de oproep voor de grote cocktail nu ook verschoven is. Dat is niet de bedoeling!

bel ons tijdig

Wij doen onze uiterste best om zoveel mogelijk met u mee te denken en willen uw dier de best mogelijk zorg geven. Wij zijn wel genoodzaakt om ruimer te kijken in de agenda's als het gaat om locaties, dierenartsen en tijd. Daardoor kan het zijn dat u wellicht op een andere locatie of door een andere dierenarts van ons geholpen wordt. 

Mocht u vragen hebben of wilt u samen even kijken naar de vaccinaties, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen, op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur, voor overleg. En uiteraard om een afspraak in te plannen!