Een nestje pups?

Wanneer u voor een nestje kiest, dan komt daar heel wat bij kijken. De dierenartsen van De Graafschap Dierenartsen begeleiden u graag tijdens deze intensieve periode.

Waarvoor kunt u terecht?

De Graafschap Dierenartsen biedt 24 uurs zorg, ook voor de fokker. Dat betekent dat wanneer er problemen ontstaan rond de bevalling wij u altijd telefonisch te woord kunnen staan. Daarnaast houden wij aantrekkelijke tarieven aan voor betrouwbare onderzoeken rondom de dekking en bevalling. Aan de hand van een bloedafname en progesterontest nauwgezet het meest geschikte moment van dekking bepaald worden. Op onze locatie in Vorden kunnen wij deze progesteron bepaling in ons eigen laboratorium uitvoeren. Daarnaast hebben wij met verschillende ziekenhuizen in de regio afspraken gemaakt dat dit onderzoek in het laboratiorium van het ziekenhuis uitgevoerd kan worden. Zo kunt u op elke locatie het progesteron onderzoek uit laten voeren. Voor het vaststellen van de dracht is een echografisch drachtonderzoek dagelijks mogelijk. Een digitale röntgenfoto verderop in de dracht levert u informatie op over het aantal pups dat geboren gaat worden. En als de pups opgroeien hebben we aantrekkelijke tarieven voor vaccinaties.

Erfelijke onderzoeken

Om een nestje gezonde pups ter wereld te kunnen laten komen is het belangrijk de ouderdieren zorgvuldig uit te kiezen en te laten onderzoeken op onder andere erfelijke afwijkingen.

Voor het erfelijk oogonderzoek kunt u bij De Graafschap Dierenartsen terecht bij oogspecialiste Christiane Görig.
Dierenartsen Tanya de Bruin en Erik Stoelhorst zijn erkend bij de Raad van Beheer om HD-foto’s en ED-foto’s te mogen insturen. Het is mogelijk om het erfelijk oogonderzoek en de ED/HD foto’s te combineren!

Welke onderzoeken zijn voor mijn hond van belang?

Via uw eigen rasvereniging en de Raad van Beheer kunt u zich laten informeren over welke onderzoeken bij uw rashond van belang (of verplicht) zijn. In sommige gevallen dienen foto’s naar een buitenlandse rasvereniging gestuurd te worden of is het afnemen van bloedmonsters voor een genetisch onderzoek verplicht. Wij kunnen u hierbij indien nodig van dienst zijn.

Afspraak maken

U kunt voor de diverse onderzoeken telefonisch een afspraak maken. Geeft u bij het maken van de afspraak duidelijk aan wat voor uw rashond de mogelijk eisen zijn. Bij erfelijke onderzoeken is het van belang dat u de stamboom en het eigendomsbewijs meeneemt. Voor een erfelijk oogonderzoek moet uw hond minimaal een half uur voor de afspraak aanwezig zijn voor het druppelen van de ogen. Bij de HD en ED röntgenonderzoeken vragen we u uw hond nuchter te houden in verband met een eventuele sedatie.

Wilt u advies over het fokken met uw hond of heeft u een vraag? Dan kunt u ook rechtstreeks mailen met een van onze dierenartsen: fokbegeleiding@dgdierenartsen.nl