Hulpmiddel ten behoeve van diverse blessures

Aquatraining bespoedigt de genezing bij diverse blessures en kan zelfs in het trainingsschema van gezonde paarden een uitkomst bieden. Door de nauwe samenwerking tussen pension- en revalidatiebedrijf  ‘Stal Went’ en De Graafschap Dierenartsen kunt u nu gebruikmaken van dit unieke hulpmiddel. 

Een groot deel van de tijdrovende revalidatie van uw paard kunnen wij op deze manier bij u uit handen nemen.

Stal Went, geleid door Marloes Went en Niels Reitsma, heeft de beschikking over een aquatrainer en een speciale ruimte en faciliteiten voor diergeneeskundig onderzoek. De paarden staan tijdens het verblijf onder nauwkeurige controle van onze paardendierenartsen Jeroen Smak en Schelto Jonker. Samen met fysiotherapeut en osteopaat Marielle Kamphorst houden ze wekelijks de veranderingen bij en kan daar waar nodig de training bijgestuurd worden. Marloes Went en Niels Reitsma verzorgen de dagelijkse behoeften van uw paard.

Doorverwijzing?

Open communicatie staat bij ons centraal. Indien u bent doorverwezen door uw eigen vaste dierenarts,  zorgen onze paardendierenartsen ervoor dat uw eigen dierenarts op de hoogte wordt gehouden tijdens de revalidatie-periode. Ook stellen onze dierenartsen na het intake-onderzoek,  in overleg met u en uw vaste dierenarts, met zorg een programma voor uw paard samen.

Wat is een aquatrainer en wat zijn de mogelijkheden?

De aquatrainer bestaat uit een loopband in een met water gevulde ruimte, waardoor een training en revalidatie op maat kan worden aangeboden aan uw paard. Bij diverse blessures, zoals bijvoorbeeld peesblessures, kan dit de genezing bespoedigen. Overigens kan de aquatrainer ook voor gezonde paarden een aanvulling betekenen op het trainingsschema. In overleg met fysiotherapeut en dierenartsen kan per paard een gerichte training worden verzorgd.

Voor informatie en inlichtingen kunt u contact opnemen met een van de paardendierenartsen van De Graafschap Dierenartsen 0575-587870 of met Stal Went 0575- 542111 of kijk op www.stalwent.nl