Submenu

Een gezonde voeding is de basis voor een gezond paard

Bij de verzorging van uw paard speelt naast het op tijd vaccineren en een verstandige ontworming, de voeding een belangrijke rol in het gezond houden van uw paard. Voeders zijn te verkrijgen in allerlei merken en typen, ieder specifiek afgesteld op de behoefte van het paard. Daarbij wordt rekening gehouden met verschillen in leeftijd, activiteitsniveau en energiebehoefte van een paard.

Voor elk type paard, van minipony tot trekpaard, is een andere manier van voeren gewenst. Daarnaast is voor elk type gebruik, van fokkerij en opfok tot topsport, ook een verschillende wijze van voeren belangrijk. Wij kunnen u voorzien van adviezen op maat en geven aan welke voeding voor uw paard het meest geschikt is. Door een analyse van het ruwvoer te doen, kunnen we tevens een nauwkeurige rantsoenberekening voor uw paard opstellen.

Naast adviezen over voeding in relatie tot het soort paard en het soort gebruik, adviseren wij u ook in het gebruik van allerlei in de handel te verkrijgen voedingspreparaten. Deze voedingssupplementen zijn aanvullingen op het normale rantsoen van het paard, teneinde het paard of de pony zich zo goed mogelijk te laten voelen. Een verstandig gebruik van deze voedingsupplementen is gewenst om bepaalde disbalans in de voeding en voedingstekorten te voorkomen.

Ook voor de speciaalvoeders van Bonpard kunt u op onze dierenartsenpraktijk terecht. De Bonpard voeders zijn bestemd voor paarden met bepaalde lichamelijke klachten. Het voer is ontwikkeld door specialisten en dierenartsen en is uitsluitend verkrijgbaar bij dierenartsen. Kijk op Bonpard voor meer informatie.

Voor advies en vragen over de voeding van uw paard, kunt u terecht bij een van onze paardendierenartsen. Belt u hiervoor tijdens het telefonisch spreekuur maandag tot en met zaterdag van 8.00 en 9.00 uur naar telefoonnummer 0575-587870.

Heeft u vragen over het rantsoen van uw paard? Onze paardendierenarts én voedingsconsulent Anne-Marie Sas kan u daarbij helpen!