• castratie- & sterilisatie actie kat

castratie- & sterilisatie actie kat

castratie- & sterilisatie actie kat

Iedere kat heeft recht een op mooi leven met een soortgenootje, maar voor het welzijn van onze katten is het belangrijk dat dit niet leidt tot een kattenoverschot. Er zijn heel veel katten in het asiel en bij verschillende stichtingen die wachten op een nieuw thuis.

 

 

actie: 1 februari t/m 31 maart

Door katten op tijd te ‘helpen’, kunnen ongewenste nestjes voorkomen worden en belanden de kittens niet op straat of in het asiel. De Graafschap Dierenartsen houdt ook dit jaar weer een castratie/sterilisatie actie.

Vanaf 1 februari t/m 31 maart krijgt u korting op het castreren of steriliseren van uw kat. Daarbij kan hij of zij ook meteen gechipt worden met €6,- korting.

Wist u trouwens dat het chippen van katten verplicht wordt?

https://www.knmvd.nl/landelijke-chipplicht-katten-langgekoesterde-wens-dierenartsen-gaat-in-vervulling/

Voordelen

Het castreren, steriliseren en chippen heeft voor de kat zelf ook voordelen:

  • Gecastreerde katers zullen zich buiten minder agressief gedragen  ten opzichte van andere katers waardoor er minder gevochten wordt. Hierdoor wordt de kans op het oplopen van besmettelijke ziektes kleiner.
  • Gesteriliseerde poezen hebben aanzienlijk minder kans op aandoeningen aan het voortplantingsstelsel.
  • Een gecastreerd dier heeft minder behoefte om zijn territorium te markeren (sproeien), wat in huis voor de baasjes wel zo prettig is.
  • Een kat met een geregistreerd identificatiechip die gevonden wordt, kan terug gebracht worden bij de eigenaar en zal niet onnodig in het asiel belanden.

Wanneer u niet van plan bent om een nestje te fokken met uw kat, adviseren wij uw kat rond de zes maanden leeftijd te laten castreren of steriliseren.

afspraak maken

Heeft u een afspraak in de periode van 1 februari t/m 31 maart 2023, dan ontvangt u bij De Graafschap Dierenartsen voor sterilisatie: €15,- of castratie: €10,- korting.

Voor sterilisatie en castratie kunt u terecht op al onze vestigingen.
U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.
Wilt u meer weten over sterilisatie/castratie? Klik dan hier.