Submenu

Gedragstherapie

Heeft u een vraag over het gedrag van uw hond of heeft u deskundige hulp nodig bij gedragsproblemen van uw hond(en), dan kunt u terecht bij onze kynologisch gedragstherapeut en paraveterianair Edith Voortman.

wie ben ik?

Mijn naam is Edith Voortman, paraveterinair sinds 1991. Na in verschillende praktijken te hebben gewerkt, ben ik sinds 2008 werkzaam bij De Graafschap Dierenartsen. In oktober 2012 heb ik mijn diploma Kynologisch Gedragstherapeut behaald bij de Martin Gaus Academie. Ik werk als paraveterinair en gedragstherapeut voor honden op onze locatie in Leesten. Op woensdag- en vrijdagochtend heb ik gedragsspreekuur in Leesten. U kunt daar een afspraak voor maken. U kunt ook kiezen voor een consult aan huis

Een leven zonder honden en katten kan ik mij niet voorstellen. Ik heb altijd Duitse Staande draadharen gehad. Een prachtig pittig ras. Momenteel heb ik een grote poedel Betty en een kruising Duitse Staande Draadhaar Nena en niet te vergeten een prachtige kater Eddie.

Na Mika, de Duitse Staande draadhaar, koos ik voor een heel ander ras, een grote poedel. Ik koos bewust voor een ander actief ras. Het was een hele ervaring om van een heel pittig ras naar een heel gevoelig ras te gaan. Ik moest echt wel even schakelen. Betty is een ontzettend lieve en gevoelige hond. Omdat ik toch wel het bravoure van een draadhaar miste, kon ik de kruising Duitse Staande Draadhaar-pup niet weerstaan toen deze weer op mijn pad kwam. Een geweldig mooi actief stel. Samen lopen we heel wat af.

doel: een fijn team!

Tegenwoordig zien we helaas steeds meer honden met problemen. Dat komt deels door de fokkerij. Fokkers kijken niet altijd goed of hun hond wel geschikt is om mee te fokken. Daarnaast zien we ook steeds meer honden uit het buitenland komen. Met een heel aantal gaat dat prima, maar er zijn helaas ook vele honden die grote moeite hebben om hun draai in ons landje te vinden. We leven in een steeds drukker land met meer mensen en honden. Er zijn veel minder plekken waar de honden vrij mogen rondlopen. Tevens zijn er veel misverstanden op de plekken waar honden wel los mogen lopen. Op de losloopgebieden zijn er wel degelijk regels. Ik hoor te vaak: ‘ze zoeken het zelf wel uit’. Dat is een groot misverstand. Heb je een hond die niet sociaalvaardig is, dan moet hij geholpen worden om de juiste keuzes te maken. Jij neemt dan beslissingen, niet je hond. Een hond die een andere hond verplettert met zijn liefde is net zo’n Brutus als de hond die een andere hond te grazen neemt. Als eigenaar hoor je je verantwoordelijkheid te nemen. Mijn doel is om hond en baas een zo fijn mogelijk team te laten worden. Niet alle problemen zijn op te lossen. Door te kijken naar wat wel kan, wat wel lukt en wat wel leuk is, hoop ik de mens en hond weer op de juiste weg te krijgen. Ik geniet ervan om samen te werken aan een goede relatie tussen mens en hond!

meer informatie

Op de volgende pagina's vindt u informatie over kynologisch gedragstherapeut Edith Voortman: