Submenu

'Happy Horse Check' gezondheidscontrole

Wil jij graag weten hoe het met de gezondheid van jouw paard staat? Maak dan gebruik van de 'Happy Horse Check' gezondheidscontrole.

Download hier het filmpje van de Happy Horse Check

Deze 'Happy Horse Check’ bestaat uit:

Klinisch onderzoek - hierbij kijken we naar de lichaamsconditie van jouw paard, luisteren we naar het hart en de longen, bekijken we de huid en slijmvliezen, controleren we kort het gebit en beoordelen we hoe het paard beweegt.

Bloedonderzoek - bloedonderzoek kan gebruikt worden als screening om de orgaanfuncties, spieren, ontstekingswaarden en bloedarmoede te monitoren. Bij paarden die het ‘niet lekker doen’, maar ook bij (ogenschijnlijk) gezonde paarden kan bloedonderzoek waardevol zijn. Het bloedonderzoek kan inzicht geven in aandoeningen die we nog niet aan de buitenkant kunnen zien, zodat we deze in een vroeg stadium kunnen aanpakken.

Mestonderzoek - regelmatige controle van de wormbesmetting is erg belangrijk. Zeker in het voorjaar, omdat dan de larven in de darmwand en de eitjes op het weiland uit hun rustfase weer actief worden. Na aanleiding van het mestonderzoek krijg je een passend ontwormadvies. Ook wordt de mest gecontroleerd op zand.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de praktijk op 0575-587870