Submenu

Laboratorium

Bacteriologie
All onze bacteriologische melkonderzoeken worden vanuit locatie Vorden uitgevoerd. U kunt melk voor onderzoek inleveren in Vorden en in Steenderen. 

De monsters zijn in te leveren op:

  • Vorden: maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.
  • Steenderen: maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.

Het monster  wordt vervolgens ingezet en na 24 uur groei beoordeeld voor een deeluitslag en wordt eventueel het vervolg onderzoek ingezet. De deeluitslag en de einduitslag zullen per mail naar u worden verzonden.

Mestmonsters
Mestmonsters kunt u ook inleveren op locaties Vorden en Steenderen.

De monsters zijn in te leveren op:

  • Vorden: dinsdag t/m donderdag tussen 08.00 en 17.00 uur. Vrijdag tussen 08.00 en 12.00 uur.
  • Steenderen: maandag t/m donderdag tussen 08.00 en 17.00 uur, vrijdag tussen 08.00 en 12.00 uur.

Indien u een mestmonster inlevert vragen wij u om de volgende ochtend tussen 08.00 en 09.00 uur op ons telefonisch spreekuur (0575-587888 of 0313-471007) in Steenderen te bellen voor de uitslag.
Tijdens het telefonisch spreekuur zijn er dierenartsen aanwezig om de uitslag te bespreken, vragen te beantwoorden en eventueel direct medicatie klaar te zetten.
Heeft uw dier klachten of is er haast bij geboden, geef dit aan bij de assistente bij afgifte.

Buiten de openingstijden kunt u een melk/mest monster in de koelkast van de medicijnuitgifte kast achterlaten. Dit kan zowel in Vorden als in Steenderen. Laat ons weten dat u wat heeft gebracht voor een snelle afhandeling. Dit kan telefonisch, per WhatsApp of mail.
Graag (goed verpakt) voorzien van naam, adres, telefoonnummer, diernummer en alle overige belangrijke informatie. Bij voorkeur inclusief volledig ingevuld bacteriologisch onderzoek of mestonderzoek formulier. Dit bespoedigd het inzetten van uw monster.


Wel willen wij hierbij aangeven dat er op vrijdag na 12.00 uur en in het weekend geen bezetting op ons laboratorium is. Monsters liggen dan te lang in de koelkast en zijn dan niet meer van betrouwbare kwaliteit.

Download hier het formulier voor bacteriologisch onderzoek Download hier het formulier voor mestonderzoek