Submenu

chirurgische ingrepen

In onze paardenkliniek in Vorden kunnen wij verschillende chirurgische ingrepen uitvoeren. Hiervoor werken wij samen met specialist chirurg Astrid Rijkenhuizen (Prof. Dr. Dipl ECVS).  

hoe verloopt een operatie?

Om de operatie en recovery zo goed mogelijk te laten verlopen wordt uw paard vooraf klinisch onderzocht en wordt er bloedonderzoek gedaan. Hiermee wordt bepaald of het paard voldoende gezond is. Ook vragen wij u om het paard één dag voor de operatie te brengen zodat het paard op stal kan wennen en rustig onder narcose (anesthesie) gebracht kan worden.  

Op het moment dat het paard geopereerd wordt, zal het paard eerst met een injectieanesthesie in slaap gebracht worden, waarna de anesthesie in de operatieruimte met behulp van gas-anesthesie wordt voortgezet. Tijdens de operatie wordt het paard nauwlettend in de gaten gehouden door onze assistent en de monitoring. Na de operatie laten we het paard weer opstaan in onze zachte recovery box. Als het geopereerde paard weer stabiel staat wordt het naar onze stal gebracht, waarna de nazorg begint. Afhankelijk van het type operatie zal het paard nog enkele dagen bij ons op stal verblijven voor controle en eventuele medicatie. Daarna kunt u het paard ophalen en krijgt u een nazorgbrief mee naar huis waarin de verzorging na de operatie staat uitgelegd.  

Chirurgische ingrepen die wij voor u kunnen uitvoeren zijn:
OCD operatie
castratie (incl klophengst)
navelbreuk
enucleatio bubli
standscorrecties bij veulens
ovariectomie
griffelbeenfractuur
Kissing Spines operatie
In overleg is er eventueel meer mogelijk.  

U kunt ervoor kiezen om vooraf een operatie- en/of narcoseverzekering af te sluiten. Deze is bij verschillende verzekeringsmaatschappijen beschikbaar.