Submenu

Verzorging en gezondheid

De verzorging van een paard is een actueel en politiek onderwerp. Binnen de op handen zijnde welzijnswet voor dieren zijn er een aantal randvoorwaarden waar de verzorging van uw paard(en) aan moet voldoen. Dit gaat met name over zaken als huisvesting, beweging, voeding en sociaal contact.

Een goede verzorging van uw paard heeft direct of indirect invloed op het welzijn en de gezondheid van uw paard, alsmede op de te leveren prestaties. Het is dan ook erg belangrijk om uw paard(en) op de juiste manier te verzorgen en aandacht te besteden aan onder andere huisvesting en voeding. Door aan de randvoorwaarden te voldoen komt u optimaal tegemoet aan de behoeften van uw paard.

Uw vragen omtrent verzorging, voeding en/of huisvesting van uw paard beantwoorden wij graag. Indien u dat wenst, kunnen we met u de huisvestingssituatie op uw stal doorspreken, een rantsoen per individueel dier op maat berekenen en overige voedingsadviezen geven.

Tevens is het mogelijk om een gezondheidscontrole of een bloedanalyse te laten uitvoeren. Dit laatste kan zowel ter controle als ter preventie van gezondheidsproblemen.