Submenu

Bij De Graafschap Dierenartsen is de diergeneeskundige zorg opgesplitst in de diergroepen: gezelschapsdieren, paarden en landbouwhuisdieren dat weer is onderverdeeld in rundvee, kleine herkauwers en varken.
Binnen deze diergroepen volgt een differentiatie; de dierenartsen verlenen de eerstelijns veterinaire zorg en hebben daarnaast ieder hun eigen vakgebied (discipline), waarbinnen zij nascholingen volgen en zich op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen en behandelingsmethoden om de zorg voor deze patiënten te optimaliseren.  Dit versterkt het uiteindelijke totaal aanbod aan veterinaire dienstverlening.

Dierenartsen en specialisten

Bij De Graafschap Dierenartsen zijn een oogspecialist en een orthopeed werkzaam. Daarnaast hebben dierenartsen binnen de diergroep gezelschapsdieren zich verder kunnen ontwikkelen op verschillende vakgebieden/disciplines, zoals interne geneeskunde, veterinaire beeldvorming (echografie, röntgenologie en CT), laparoscopische ingrepen, tandheelkunde en dermatologie.

paraveterinair dierenartsassistenten

Alle dierenartsassistenten die bij De Graafschap Dierenartsen werkzaam zijn, zijn afgestudeerd paraveterinair dierenartsassistent. Zij volgen regelmatig nascholingen en trainingen om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
Ook hebben zich een aantal assistenten zich verder kunnen ontwikkelen op verschillende vakgebieden zoals operatie-assistent , assistent veterinaire tandheelkunde, veterinair diabetes-, arthrose-, voedings-, of fysioconsulente. Daarnaast hebben twee assistenten een opleiding gevolgd tot kynologisch gedragstherapeut.