• Paard
Submenu

Onze paardenkliniek

In onze paardenkliniek aan de Schimmeldijk in Vorden staat de zorg voor uw paard centraal. Ons team is goed op elkaar ingespeeld en kan u en uw paard in alle disciplines van de eerste- en tweedelijns paardengeneeskunde van dienst zijn. In onze kliniek beschikken we over alle faciliteiten om uw paard goed en veilig te kunnen onderzoeken, behandelen, opereren en eventueel op te nemen.

Onze Erkende Paardendierenartsen komen ook bij u aan huis in een ruim gebied rondom de kliniek in Vorden. Wij bieden u 24 uur per dag en 7 dagen per week de beste zorg voor uw paard.

uw paard onderzoeken

U kunt met uw paard bij onze Paardenkliniek terecht voor uitgebreide diagnostiek door middel van röntgenonderzoek, echografie en endoscopie (luchtweg-, maag- en baarmoederscopie). Ook voor opname en behandeling van uw zieke paard of uiteenlopende operaties verwelkomen we uw paard graag in onze kliniek.

In de centrale onderzoeksruimte kunnen wij uw paard onderzoeken en gebitsbehandelingen uitvoeren, ook is er een opvoelbox aanwezig voor de merriebegeleiding. Op het buitenterrein zijn een monsterbaan, een harde en een zachte longeercirkel aanwezig voor het uitvoeren van aan- en verkoopkeuringen of kreupelheidsonderzoeken. Naast de centrale onderzoeksruimte is een aparte röntgen- en echo ruimte aanwezig om betrouwbare beeldvormende diagnostiek mee uit te voeren. In onze operatieruimte met recoverybox kunnen wij uw paard opereren.

Daarnaast beschikken we op de kliniek ook over een eigen laboratorium, zodat we diverse onderzoeken direct uit kunnen voeren. Zoals bloedonderzoek maar ook microscopie, mestonderzoek, urineonderzoek en bacteriologisch onderzoek. Doordat onze laborant dagelijks aanwezig is heeft u snel een uitslag. Dit is met name van meerwaarde bij spoedgevallen en het snel inschatten van een prognose. Voor meer uitgebreide bloedonderzoeken sturen wij de monsters op naar een landelijk laboratorium.

opname van uw paard

Opname van uw paard bij onze paardenkliniek kan in onze ruime stallen op het terrein. Uw paard kan om diverse redenen worden opgenomen: voor en na een geplande operatie, voor intensievere zorg van uw zieke paard of een wondbehandeling. Ook tijdens het gynaecologie seizoen kan uw merrie met of zonder veulen tijdens de merriebegeleiding bij ons gestald worden. We beschikken tevens over voldoende weidegang om de paarden overdag te kunnen laten grazen. Ons gekwalificeerde personeel is goed getraind om de paarden te verzorgen, te voeren en te verplegen.

paardendierenarts aan huis

Onze erkende paardenartsen zijn dagelijks onderweg zijn in het praktijkgebied. Service en persoonlijk contact staan centraal in het werk van de buitenpraktijk.

De werkzaamheden van onze paardendierenartsen aan huis bestaan uit preventie, diagnostiek en behandeling van ziekte bij uw paard, pony of ezel. Zoals het vaccineren van uw paard of het uitvoeren van gebitsbehandelingen en alle spoedeisende hulp bij uw dier. Ook is het mogelijk om aan- en verkoop keuringen, beperkte kreupelheidsonderzoeken en merriebegeleiding bij u aan huis uit te voeren als de locatie daarvoor geschikt is.

openingstijden en bereikbaarheid

Onze goed geoutilleerde kliniek aan de Schimmeldijk 1 in Vorden ligt aan de doorgaande weg tussen Vorden en Hengelo Gelderland en is gemakkelijk bereikbaar.

Openingstijden
De Paardenkliniek Vorden is van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur geopend en telefonisch bereikbaar.
Voor spoedgevallen zijn wij 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.

Afspraken maken en bestellingen plaatsen
Tijdens openingstijden kunt u ons bellen op 0575-587870 voor het maken van een afspraak bij onze paardenkliniek of bij u aan huis, of voor het bestellen van medicijnen. Medicijnen kunt u ook bestellen op ons Whatsapp nummer of per mail paard@dgdierenartsen.nl.

Dierenarts spreken
Heeft u vragen omtrent de gezondheid van uw paard, pony en/of ezel en wilt u hierover een dierenarts spreken, dan kunt u hiervoor terecht tijdens het telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 8.00 u tot 9.00 uur. Het telefoonnummer voor de afdeling paard is 0575-587870.

Dringende en spoedeisende hulp
Voor dringende, spoedeisende veterinaire hulp kunt u 24 uur per dag via ons telefoonnummer 0575-587870 een paardendierenarts bereiken. Na openingstijden wordt u dan automatisch doorverbonden met de dienstdoende paardendierenarts.

een kijkje achter de schermen bij de paardenkliniek in Vorden