• dierziektekostenverzekering

dierziektekostenverzekering

dierziektekostenverzekering

Zelf bent u verzekerd tegen ziektekosten. Niet alleen omdat het verplicht is, maar waarschijnlijk ook omdat u de noodzaak ervan inziet. Ook de medische behandeling van uw dier kan tot hoge kosten leiden. Bij de aanschaf van een huisdier wordt hier niet altijd vooraf over nagedacht. Toch is het goed uit te zoeken of en hoe u deze kosten kunt betalen. Het afsluiten van dierziektekostenverzekering kan hiervoor een mogelijkheid zijn.

dierverzekeraars vergelijken

Er zijn kosten die u zelf redelijk kunt inschatten, aangezien ieder huisdier een bepaalde vorm van zorg nodig heeft. Echter, de kosten voor een (onverwachte) medische ingreep voor een huisdier kunnen behoorlijk oplopen. Heeft u hiervoor zelf de middelen of wilt u dit liever afgedekt hebben? Een huisdierenverzekering beschermt u op het moment dat uw huisdier onverwachts meer zorg nodig heeft. Uiteraard kost een dierziektekostenverzekering ook geld, de kosten zijn afhankelijk van de gewenste dekking en verzekeraar, maar ook mede afhankelijk van het gewicht, ras en geslacht van het huisdier. 

Op huisdierenverzekeringen.nl kunt u de meest bekende dierenverzekeraars met elkaar vergelijken.

pup of kitten

Koopt u een pup of kitten dan weet u, als het goed is, hoe de (voor)ouders zijn en of het nest met zorg en aandacht is gefokt. Hoewel dit erg belangrijk is, geeft dit helaas nog geen 100% garantie voor een gezonde hond of kat. Om op dit moment een verzekering af te sluiten geeft u dat een stukje zekerheid om de eventuele de kosten te kunnen betalen mócht er toch een (chronische) aandoening ontstaan. Ook is het vroeg instappen bij een verzekering het meest gunstige voor het premiebedrag.

Maand Gratis Verzekering

Komt u met uw pup of kitten naar de praktijk voor een vaccinatie, dan is dit een geschikt moment om met uw dierenarts of assistent(e) dit onderwerp te bespreken. In de meeste gevallen kunnen wij u kennis laten maken met een maand gratis verzekering voor uw pup of kitten (onder de 7 maanden leeftijd). Daardoor kunt u de 30 dagen wachttijd die de meeste verzekeringen aanhouden overbruggen. Met de, door de dierenarts afgegeven, gezondheidsverklaring is uw pup of kitten per direct verzekerd, gratis en vrijblijvend. Dit verplicht u tot niets; zonder opzeggen loopt deze gratis maand vanzelf af!