• patiënt van de maand april: Roef

patiënt van de maand april: Roef

patiënt van de maand april: Roef

Hoi allemaal, ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Roef ik ben een 12-jarige mannelijke Britse korthaar. Afgelopen maand was ik de ‘pech-poes’; blaasgruis zorgde ervoor dat ik niet meer kon plassen. Helaas is dit 2,5 jaar geleden ook al een keer voorgekomen, dikke pech dus weer.

Op zondag werd ik naar De Graafschap Dierenartsen gebracht, omdat ik wat had overgegeven en ik niet meer op de kattenbak kon plassen. Hier kwamen ze er maandag achter dat ik niet kon plassen omdat mijn plasbuis opnieuw verstopt zat met blaasgruis; toen moest ik worden geopereerd.

 

 

een nachtje logeren

De operatie duurde heel lang en was intensief voor de dierenartsen. Gelukkig hebben zij mij goed behandeld en voelde ik mij alweer een stukje beter. Na de operatie werd ik naar mijn hokje gebracht waar de dierenartsen mij goed in de gaten hielden en mij lekker eten en drinken gaven. Ook werd ik nog lekker geborsteld en moest ik voor de zekerheid toch nog één nachtje blijven.

back in business

De volgende dag mochten mijn baasjes mij in de middag weer ophalen, ik was heel blij dat ik weer naar huis toe mocht. Die dag was ik nog een beetje suf van de operatie en heb ik thuis lekker bijgeslapen, terwijl ik heel veel geknuffeld werd door mijn baasjes die ook heel blij waren dat ik weer thuis was. De dagen erna was ik wat actiever en keek ik weer wat kwieker uit mijn ogen, ik at en dronk weer goed en ging zelfs even naar buiten. Het allerfijnst was natuurlijk dat ik weer op mijn favoriete stoel in de zon kon liggen.

Blije Roef

Gelukkig was ook op de controle alles goed, ik ben een lieve kat zei de dierenarts. Dat is natuurlijk altijd fijn om te horen. Ik werd gewogen en ze hebben even naar mijn wond gekeken. Alles zag er super uit, en er is top voor mij gezorgd daar. Ik ben weer een blije kat!