• aandacht voor de oudjes

aandacht voor de oudjes

aandacht voor de oudjes

De maanden september en oktober staan in het teken van de oudere kat en hond.

Hoe oud is mijn huisdier werkelijk?

Afhankelijk van ras, grootte en gewicht kunnen de seniorjaren bij honden al op 7-jarige leeftijd ingaan. Katten leven over het algemeen langer en zijn vanaf hun 10e levensjaar senior. Het ouder worden van huisdieren gaat net zoals bij mensen gepaard met leeftijd gerelateerde aandoeningen. Omdat een dier niet altijd duidelijk kan maken of hij/zij ergens last van heeft, is het als eigenaar belangrijk om veranderingen op te merken. Met een vroegtijdige signalering en eventuele behandeling kan de dierenarts samen met u ervoor zorgen om uw huisdier langer en gezonder te laten leven.

Als eigenaar kent u uw dier als geen ander en zult dus veranderingen in drink- en eetgewoontes, gewicht, gedrag en beweging als eerste opmerken. Natuurlijk kunt u in de loop der jaren veranderingen verwachten, maar in welke mate en welke veranderingen precies, zijn voor ons van belang om een goed beeld te krijgen van de gezondheid van uw hond of kat. Wilt u meer lezen hierover? Kijk dan eens bij de oudere hond of oudere kat

acties

Tijdens deze twee actiemaanden is de senior screening aantrekkelijker geprijst.

Onze paraveterinairen geven u graag meer informatie.

 

afspraak

Is uw huisdier binnenkort weer toe aan de jaarlijkse vaccinatie? De seniorcheck kunt u goed met de vaccinatie combineren. U bespaart daarmee consultkosten van de check-up. Voor meer informatie over seniorcheck, kunt u terecht bij onze paraveterinairen. Heeft u reeds een afspraak gemaakt voor de seniorcheck, vergeet dan niet een seniorencheck vragenlijst in te vullen om mee te nemen bij de afspraak.

Download vragenlijst senior hond Download vragenlijst senior kat