• Patiënt van de maand april: Suus

Patiënt van de maand april: Suus

Patiënt van de maand april: Suus

Al bijna 10 jaar worden alle puppy’s bij De Graafschap Dierenartsen uitgenodigd om in hun eerste levensjaar, na de eerste reeks puppy-entingen, regelmatig bij de assistente op de praktijk terug te komen. Tijdens deze ‘puppybegeleiding’, die overigens kosteloos is, maken de pups op een speelse manier kennis met de praktijk. Ze raken gewend aan de praktijkgeur, witte jas, onderzoekstafel, weegschaal en vreemde handen. Voor de toekomst levert dit voor het dier, zijn eigenaar en voor de medewerkers van de praktijk veel gemak en minder stress op.

Zo kwam ook Suus zo’n 4 jaar geleden als klein pupje regelmatig op de praktijk. Ze voelde zich helemaal op haar gemak en was een vrolijke, gezellige gast op de praktijk.

Twee jaar geleden tijdens de jaarlijkse vaccinatie was Suus nogal onder de indruk van de gegeven injectie, wat haar ‘enthousiasme’ niet ten goede kwam.

Het jaar daarop kwam Suus de parkeerplaats al niet eens meer op, laat staan over de drempel van de deur. Ze had de laatste, voor haar vervelende ervaring nog vers in het geheugen zitten blijkbaar.  De prik (vaccinatie), waar ze toen voor kwam, zal daar natuurlijk helemaal geen positieve bijdrage aan leveren.

De eigenaresse van Suus zag gelukkig de noodzaak om weer regelmatig met Suus naar de praktijk te komen. Hierdoor kon ze ook weer leuke ervaringen op  doen. Met succes!  Suus komt weer enthousiast en vrolijk de praktijk binnen. Om haar extra te belonen, hierbij de titel: patiënt van de maand april, Suus:

“Ik ben Suus……ruim 4 lentes jong en zoals vele zeggen …een super enthousiaste…gezellige mensenvriend ! Mijn baasjes zeggen vaak tegen me dat ik braaf ben en verwend…….maar dat zijn hun woorden…niet de mijne. Het allerleukste om te doen zijn bv grote diepe kuilen graven in mijn tuin om te kijken of er nog muisjes zijn…en vogels weg jagen …..eigenlijk ze meer laten schrikken….

Maar wat ik het allergaafste vind, is wanneer mijn baasjes dingen verstoppen en ik ze mag opzoeken…….of dat er zo’n  wasmand vol met  schone droge  warme was wordt neergezet en ik daar heerlijk mijn middagdutje in doe….

Tja……ik heb gewoon een super hondenleven…

Af en toe ga ik naar de praktijk…..en daar word ik geholpen om me minder bang te laten zijn voor de man in de witte jas……en om eerlijk te zijn gaat het me steeds beter af.

Maar dat komt omdat mijn baasje van die heerlijke worst bij zich heeft en …..de assistente…..door haar geduld en liefde begin ik het daar eigenlijk  wel leuk te vinden.

Zo….nu is het wel welletjes……en ik zeg dan ook…..AJUUS en de groeten van SUUS”.