• Patiënt van de maand maart: Nino

Patiënt van de maand maart: Nino

Patiënt van de maand maart: Nino

Dit is Nino, een bruine labrador van bijna zeven jaar oud.

Ze is een hele lieve aanhankelijke hond. Ze vindt spelen en wandelen erg leuk, maar het meest houdt ze van eten!

Vorig jaar augustus is Nino gesteriliseerd, ze was al niet de slankste, maar vanaf dat moment werd ze dikker en nog dikker… Ook haar activiteit werd minder.

In november adviseerde dierenartsassistente Edith van Petersen om haar mee te laten doen met een afvalprogramma.

Overwicht is slecht voor een hond, het belast de botten en gewrichten en beperkt de hond in zijn bewegingsvrijheid. Er is een groot risico dat de hond ernstige gezondheidsproblemen ontwikkeld. Dit waren voor ons hele goede redenen om Nino hieraan mee te laten doen.

Nino werd opgemeten en gewogen. Hieruit kwam een lichaamsconditie score, ze woog 30.2 kg en ze moest naar de 26.2 kg. We kregen veel informatie en tips mee naar huis.

Nino kreeg drie keer daags een portie afgewogen metabolic brokken. Deze speciale dieetbrokken zorgden er o.a. voor dat haar vetverbranding weer werd geactiveerd. En als tussendoortje mocht ze  5 metabolic treats (beloningskoekjes) per dag. Hier had ze meer dan genoeg aan.
Elke week had ze een weegmoment op de praktijk in Hengelo. Heel langzaam begon ze af te vallen en werd ze steeds actiever.

Nu drie maanden verder is ze op haar streefgewicht. Ze ziet er mooi slank uit en heeft een prachtige glanzende vacht. We hebben al veel complimenten mogen ontvangen over hoe mooi ze eruit ziet, dat is leuk om te horen. Met haar bijna 7 jaar leeftijd wordt ze zelfs nog voor puppy aangezien!! Maar het allerbelangrijkste is dat ze kerngezond is!

Edith, bedankt voor de goede begeleiding! Ook namens Nino!