• Patient van de maand: Loekie

Patient van de maand: Loekie

Patient van de maand: Loekie

Dit is het verhaal over onze lieve, eigenwijze maar ook bijzondere kat Loekie.
Loekie is nu 14 jaar en zit graag op schoot, maar oppakken was altijd lastig omdat ze zelf graag de regie houdt. Dit bleek o.a. tijdens meerdere bezoeken aan de dierenarts; ze was met geen mogelijkheid in de kattenbench te krijgen. En ook de dierenartsen hadden wat met haar te stellen. Daar kwam verandering in….

Afgelopen meivakantie werden wij opgebeld door onze kattenoppas. Er was iets aan de hand met Loekie. Loekie had veel pijn aan haar linker achterpoot en kon er niet meer op lopen. We konden die avond laat nog gezien worden door dierenarts Jorien van Setten van De Graafschap Dierenartsen.

Onderzoek wees uit dat de kniebanden afgescheurd waren en er problemen waren aan de meniscus. Ze werd opgenomen ter observatie. Dit maakte dat wij voor een moeilijke keuze stonden. Loekie wel of niet laten opereren of lang herstel thuis, 6 weken rust in een bench. Gezien haar leeftijd en verminderde nierfuncties besloten we haar mee te nemen naar huis, omdat de mogelijkheid aanwezig was dat ze de operatie niet zou doorstaan.

Na 3 dagen bleek dat het niet goed ging, Loekie had veel pijn. Extra pijnmedicatie had onvoldoende effect. We hadden dagelijks contact met Jorien. We stonden nu weer voor een dilemma, opereren of Loekie uit haar lijden verlossen. Loekie haar karakter veranderde, ze stelde zich steeds meer afhankelijk op, we moesten haar voeren, drinken geven en van de kattenbak afhalen omdat ze er niet meer uit kon komen. Samen met de kinderen hebben we gekeken wat we konden doen en besloten om haar toch te laten opereren. Ze was immers heel sterk en met haar karakter zou ze het volgens ons gaan redden.

In overleg is besloten om de achterpoot te amputeren. En wat bleek, dit was de beste beslissing in onze rollercoaster week. Loekie mocht soms even uit de bench en trok dan met een sprint naar de achterdeur “Ik wil naar buiten”.

Het herstel gaat heel goed Loekie accepteert alles en gaat sindsdien als drievoeter door het leven. Ze is weer vrolijk en speels, nog steeds afhankelijk en laat zich zo oppakken. Een bezoekje aan de dierenarts is nu heel anders dan voorheen; ze ondergaat het, wat voorheen altijd een gevecht was. Haar karakter is door deze heftige gebeurtenis zo veranderd dat ook de dierenartsen dit op merkte.

In deze periode stonden wij voor moeilijke keuzes, door de goede communicatie en begeleiding van de dierenartsen konden wij keuzes maken. Loekie kan weer doen wat ze wil, ze gaat weer naar buiten en ze herstelt heel erg goed. Wij willen De Graafschap Dierenartsen graag bedanken voor de goede zorgen!