• Sjors, een echte pechvogel

Sjors, een echte pechvogel

Sjors, een echte pechvogel

De nachtmerrie van elke hondeneigenaar kwam tot waarheid op 22 november bij de baasjes van Sjors. Hij is toen aangevallen in het bos. Zijn baasje verteld:

donderwolk

Op 22 november 2021 begon voor ons de maandagmiddag zonnig, maar eindigde als een grote donderwolk. Sjors en ik gingen lekker aan de wandel bij Huize Voorstonden. Na een fijne wandeling, bijna terug bij de auto, komt er een man met 2 aangelijnde Duitse herders ons tegemoet op het pad. Ik loop met Sjors een ander pad in om de tegenliggers voorrang te verlenen. Uit het niets komen beide herders met de man op ons af en vliegen op Sjors af. Ze grijpen hem in zijn flank en schudden hem als een prooi heen en weer. Ik zie Sjors verscheurd worden en spring er tussen met veel geschreeuw en paniek en ik ga over Sjors heen liggen. Zij gaan maar door en Sjors ontsnapt zwaargewond uit zijn tuigje. Zelf raak ik ook gewond door hondenbeten, maar ik ga achter hem aan. Sjors loopt de weg op richting Empe en zie hem uit mijn zicht verdwijnen. Ik bel in shock mijn man en 112; zij waren snel ter plekke waar ik behandeld werd in de ambulance aan de bijtwonden. De politie arriveert met 2 auto’s en de zoektocht naar Sjors begint.

bijt- en scheurwonden

Na lang zoeken is hij in Empe gevonden bij een woonhuis en hebben we hem opgehaald. Zwaargewond is hij gevonden door zeer lieve mensen die zich over hem ontfermd hebben en in een handdoek hebben gerold.
Daarna hebben we direct contact gezocht met de spoedeisende hulp en gelukkig had onze eigen dierenartspraktijk dienst! Dierenarts Karin de Ruijter en assistente Martine hebben zich direct over Sjors ontfermd, waarna bleek dat hij onder narcose moest voor verdere behandeling. Hij had meerdere bijt- en scheurwonden. Er zijn drains geplaatst en zijn wonden gehecht, gelukkig was er geen verder inwendig letsel.
Voor ons gevoel vreselijke lange uren voor het verlossende telefoontje kwam. We mochten, mits er constante zorg thuis was, Sjors ophalen.

elke dag naar de praktijk

De 1e week was heel spannend i.v.m. ontstekingen. We hebben 2 weken lang naast hem geslapen en zijn niet van zijn zijde geweken. Dagelijks zijn we naar de praktijk geweest voor controle. Wat een zorg, maar ook een wonder, Sjors knapte langzaam op! Wat waren we blij met de kleine stapjes die hij zette: zijn speeltje werd weer interessant, eten ging weer beter smaken! We hebben ontelbare knuffels en liefdevolle aaien gegeven.
Na 2 maanden is Sjors gelukkig weer de oude, helaas heeft hij er wel een trauma aan opgelopen. Sjors is nu erg angstig met andere honden. Dus loslopen in het bos of (zijn geliefde) strand is er voorlopig voor hem nog niet bij. Tijd heelt hopelijk álle wonden.
Wij zijn dan ook geweldig blij met De Graafschap Dierenartsen en voor ons deze keer in het bijzonder Karin, maar natuurlijk ook de rest van het team van DGD! Dank jullie wel!