• plastic Doppen inzameling Vorden

plastic Doppen inzameling Vorden

plastic Doppen inzameling Vorden

Wist je dat plastic doppen geld waard zijn? Althans, wel voor KNGF Geleidehonden. Per kilo ontvangt KNGF Geleidehonden een vergoeding. Dus gooi de dopjes van frisdrank en melkpakken niet weg, maar lever ze in. Je steunt niet alleen de opleiding van de geleidehonden, maar spaart ook nog eens het milieu. Inmiddels hebben alle doppen samen al duizenden euro’s opgeleverd.

Opbrengst 2019

Collega Gerwil, werkzaam op de paardenkliniek in Vorden, transporteert de ingezamelde doppen, die op de kliniek zijn ingeleverd, naar het depot in Aalten. In 2019 zijn er in Gelderland (het doppen depot Aalten) 9 containers vol met doppen gespaard, wat per container ongeveer €1200,- euro opbracht. Dit betekend dus ruim €10.000,- euro voor de opleiding van KNGF honden

Ook kroonkurken kun je inleveren

Naast de plastic doppen, kun je ook kroonkurken (van flesjes bier en frisdrank) verzamelen en bij Gerwil inleveren. De opbrengst hiervan komt ten goede van de stichting KiKa. Gerwil brengt de ingeleverde kroonkurken naar het verzamelpunt in Nijkerk.

Ook sparen?

Wil  je ook een bijdrage leveren aan deze actie, dan kun je op de website van KNGF terug vinden waar de depots zich in Nederland bevinden. Mocht je ze liever in Vorden inleveren bij Gerwil, dan kun je de doppen en/of kroonkurken schoon en gescheiden aanleveren op de kliniek in Vorden t.a.v. Gerwil.

Alvast hartelijk dank!

Download flyer KNGF