• patiënt van de maand december: Anne

patiënt van de maand december: Anne

patiënt van de maand december: Anne

De eigenaresse van Anne vertelt: "Op dinsdagochtend 29 oktober, onze dagelijkse ochtendwandeling door het Vordense bos liep uit op een drama. De situatie die ik altijd in het achterhoofd had; er kwam een konijn vlak voor ons de bosjes uit, waardoor Anne direct in de jachtmodus schoot. Al gillend en in trans zette ze de achtervolging in en al snel verdween ze uit zicht.

Een zielig hoopje

Na twee uur zoeken kreeg ik een telefoontje van een geschrokken taxichauffeur, die vertelde dat hij Anne had aangereden; ze was onverwachts de grote weg op komen rennen. Bij aankomst lag er een klein zielig hoopje aan de kant van de weg. Wat een ellende!

In shock

Direct met de aardige taxichauffeur naar de praktijk van De Graafschap Dierenartsen in Vorden gereden. Dierenarts Nienke, geassisteerd door het geweldige team, ontfermde zich direct over Anne. Een röntgenfoto, infuus, hechtingen, pijnstilling en met zuurstof in de couveuse. Anne was nog in shock (en het vrouwtje ook).

Een ‘echte’

Alles ging heel snel. Wat haar redding was gebleken. Haar longen trokken snel bij. De eerste 24 uur waren spannend en onzeker. Heeft ze een inwendige bloeding? Is ze blijvend incontinent? Dierenarts Simon (die ook zo’n  jachtteckel heeft) zei “Dit is een ‘echte’ en gaat het redden!”

De ‘zuster’

Ze bleek een gewillige patiënt. Met de fantastische zorg mocht Anne de volgende avond naar huis. Thuis in de bench, onder supervisie van haar zus(ter) Lotte, die mij bij elk piepje dag en nacht waarschuwde als Anne verzorging nodig had. Heel bijzonder!

In sneltreinvaart

Na drie dagen was ze niet meer incontinent. Het eten ging heel goed. Nog bont en blauw aan één zijde en met wondjes die moesten helen, ging ze snel vooruit. De breukjes in heup en rib moeten met rust genezen. Nu na een maand van revalidatie wil ze veel te veel. Loopt al op drie pootjes en kwispelt als ze Nienke ziet voor de controle.

Op muizenjacht

Hopelijk kan Anne gauw weer als vanouds op muizenjacht met haar zus Lotte. Dankzij alle goede zorgen van het team De Graafschap Dierenartsen.

Maar of ik nu zo blij moet zijn met een ‘echte’ Teckel?"