• Onderzoek naar effect van castratie bij reu

Onderzoek naar effect van castratie bij reu

Onze kynologisch gedragstherapeutes Edith Voortman en Miriam Kafoe gaan in samenwerking met een collega van dierenartsenpraktijk Grevelingenmeer, onderzoek doen naar de effecten op het gedrag van reuen na castratie.  Er wordt veel over gesproken en gespeculeerd, maar een gedegen onderzoek ontbreekt nog. De hoogste tijd dus om fabels en feiten van elkaar te onderscheiden!

Alle eigenaren die een reu bij de praktijk laten castreren kunnen deelnemen aan het onderzoek.

Hoe gaat het in zijn werk?
Indien u deelneemt aan het onderzoek, krijgt u na de castratie van uw hond een enquête formulier mee. Deze kunt u inleveren tijdens de wondcontrole na 10 dagen. Tevens kunt u het formulier invullen op onze website. Een half jaar en een jaar na de castratie, nemen onze gedragstherapeutes telefonisch contact met u op om te informeren hoe het gaat.

Na twee jaar zullen we de resultaten verwerken en analyseren.  Als u het leuk vindt, kunt u tussentijds op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Geef dit dan aan bij onze gedragstherapeutes. Persoonlijke gegevens worden uiteraard niet gedeeld. Het onderzoek is in eerste instantie voor intern gebruik, maar bij voldoende deelnemers gaan we kijken naar de mogelijkheden het onderzoek te publiceren.

Mocht u vragen hebben, kunt u ons van 8:30 – 17:00 uur telefonisch bereiken op 0575-587888.