• Patiënt van de maand: Angela

Patiënt van de maand: Angela

Patiënt van de maand: Angela

Op een vrijdagochtend kwam het konijn Angela van 1 jaar oud bij dierenarts Harald op het spreekuur. Angela is een Vlaamse Reus van ruim 8 kg en erg lief!

Nu liep ze mank met de linkerachterpoot sinds enkele dagen en bij onderzoek bleek dat het probleem in het kniegewricht zat. Angela werd doorgestuurd naar het dierenziekenhuis in Vorden voor een röntgenfoto. Hierop was te zien dat er een stukje bot was afgebroken in het kniegewricht. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog steeds een raadsel!

Dierenarts Tanya de Bruin, gespecialiseerd in orthopedie, heeft met behulp van een pin en een schroef het stukje bot weer vastgezet.  Toen was het de taak aan de eigenaar om Angela rustig te houden gedurende enkele weken, zodat de breuk kon genezen. Dit is zeker niet eenvoudig, want probeer dat maar eens uit te leggen aan een 1-jarig konijn!

Enkele weken later kwam Angela op controle bij ons en ze heeft zich voortreffelijk gedragen. Dankzij de goede zorgen van de eigenaar en veel rust kan ze weer vrolijk rondhuppelen samen met het andere konijn Anja!