• patiënt van de maand augustus: Bullet

patiënt van de maand augustus: Bullet

patiënt van de maand augustus: Bullet

Bullet is sinds 2014 uit Corfu, via Stichting Aai bij ons gekomen. Bullet was zwaar gewond gevonden op Corfu, met veel geïnfecteerde wonden die onder de vliegen zaten. Gelukkig werd hij door dierenliefhebbers gevonden, naar de dierenarts gebracht, die tijdens een operatie ook nog een aantal hagelkorrels vonden, vandaar dat hij de naam Bullet kreeg! Na een lange herstel periode kon hij in september 2014 naar Nederland komen en hebben wij hem geadopteerd.

Plotsklaps verlamd

Enkele weken geleden, aan het einde van een zaterdagmiddag deed Bullet vreemd. Anderhalf uur later was hij in één klap bijna volledig verlamd!
Snel naar de dierenarts, die Bullet besloot op te nemen, omdat hij het niet vertrouwde. Zondag weer contact met de dierenarts gehad en we besloten een CT scan te laten maken om te kijken of hij mogelijk een nekhernia had; hij kon nauwelijks zijn kop nog optillen.

Schietschijf

De uitslag van de scan was inderdaad dat er een nekhernia zat, maar daarnaast liet de scan ook nog een verbijsterend beeld zien; Bullet heeft niet “een paar kogels” in zijn lijf, hij is gewoon doorzeefd! Het is net alsof je naar een sterrenhemel kijkt, ontelbaar veel hagelkorrels.
Maar ja, wat doen we, een dure, riskante operatie, met geen zekerheid op volledig herstel of een enkeltje hondenhemel?

Vuurdoop

We vonden dat Bullet een kans verdiende; hij had al zo veel heeft mee gemaakt en bewezen dat hij zich laat behandelen. Dus besloten we hem te laten opereren.
Dr. Tanya de Bruin en het fantastische team van De Graafschap Dierenartsen hebben Bullet direct geopereerd. Zondagavond kregen we het telefoontje dat de operatie “technisch gelukt” was. Nu nog afwachten hoe het verder zou verlopen.

Fingers crossed

Maandag werden we gebeld dat we Bullet konden komen ophalen, want hij was niet echt gelukkig in de opname. We kregen een volkomen slappe vaatdoek mee naar huis en waren al heel blij dat hij zijn kop op kon tillen. Bullet was echt zielig en we vroegen ons af of we er wel goed aan gedaan hadden om hem te laten opereren… want hoe zou hij herstellen? Maar we hebben een superhond (dat wisten we natuurlijk) en het is allemaal boven verwachting snel gegaan!

Als een speer

We hadden ons voorbereid op een maandenlange revalidatieperiode, maar Bullet deed het super snel! Na 2,5 week kon hij al zelfstandig op 4 poten staan en met hulp al enkele passen lopen. We hadden gelukkig nog een bolderkar, zodat we hem mee konden nemen voor een wandeling en hij lekker in het bos kon oefenen. Na 6 weken konden we eigenlijk al onze hulpmiddelen al opruimen!  Het is nu 8 weken na de operatie en Bullet functioneert weer voor 90 %, hij is echt bijna weer de oude! En wat voor hem heel belangrijk is (als man), hij kan zijn poot optillen!

Schot in de roos

We zijn heel blij dat we de gok genomen hebben om hem te laten opereren en hadden nooit gedacht dat Bullet zo supersnel en zo goed zou herstellen. Wij vinden het onvoorstelbaar knap dat Dr. Tanya de Bruin zo’n complexe operatie tot een goed eind heeft weten te brengen! We hebben weer een gelukkige hond in huis rond lopen en hopen dat hij nog weer jaren meegaat….. Het enige wat hij nog niet kan, is tegen het aanrecht opspringen om wat te jatten, maar dat vinden wij niet zo erg!