• Patiënt van de maand: Paco

Patiënt van de maand: Paco

Patiënt van de maand: Paco

Nicole, eigenaresse van Paco, schreef onderstaand stukje:

Paco is een kruising tussen een Jack Russell terriër en een Maltezer leeuwtje .Hij is 6 jaar oud en we hebben hem een half jaar geleden overgenomen van andere mensen.

Het is een vrolijk,speels en aanhankelijk hondje voor ons gezin .Wat ons wel opviel, was dat hij erg mager was. Hij deed de hele dag over een klein handje brokjes. Je zag dat hij problemen had met het kauwen van hard maar ook van zacht eten.
Tijdens een consult bij dierenarts Salomons bleek dat hij gebitsproblemen had. Ons gevoel werd bevestigd.
Paco heeft verlatingsangst gehad en dat hebben we grotendeels onder controle. Het was daardoor heel fijn dat ik na overleg bij hem mocht blijven toen hij onder narcose werd gebracht. Ook mocht ik er gelijk weer bij zijn toen hij uit de narcose kwam.
Er zijn heel veel tanden en kiezen verwijderd. Voorin heeft hij een paar tanden mogen houden om zich te weren bij andere honden.
Zijn herstel verliep voorspoedig. Ondanks dat hij nu nog maar weinig tanden en kiezen heeft kan hij nu eindelijk goed eten. Paco voelt nu ook niet meer zo mager aan.

We zijn blij dat we deze behandeling hebben laten doen. Ga maar eens bij jezelf na als je kiespijn of andere problemen hebt met je gebit. Dat is echt niet prettig. Het is toch belangrijk dat je maatje zonder pijn door het leven kan.