• Patiënt van de maand: Saartje de tekkel

Patiënt van de maand: Saartje de tekkel

Patiënt van de maand: Saartje de tekkel

Onze patiënt van de maand oktober is Saartje. Saartje is een lieve oude tekkel die heel wat voor haar kiezen heeft gekregen de afgelopen maand. Lees hier het verhaal van haar baasje Annie te Winkel:

Hallo lieve dierenvrienden,

Wij zijn Saartje het dwergteckeltje, en haar baasje Annie te Winkel.
We wonen in Eerbeek, en hebben op woensdag 23 augustus jl. een hele nare ervaring meegemaakt.

Saartje is bijna 13 jaar en een schat van een hondje. We wilden 's morgens even een kaart posten een klein eindje wandelen van ons huis, dus even een lekker ommetje.
Heel vrolijk, als altijd, huppelde ze mee. De kaart was gepost en ik zei tegen Saar: "Kom Saartje we gaan weer gauw naar huis", toen plotseling een grote Mechelse herder uit een tuin dwars door een dikke heg op Saartje aan kwam stuiven. 
Hij beet Saar heel gemeen in de hals en boven haar rechter achterpoot en scheurde het hele huidje eraf. Wat een paniek! Ik kon alleen maar proberen om Saar te beschermen, daardoor beet hij mij ook meerdere keren in mijn handen. 
Een dierenvriend heeft ons naar de dierenartspraktijk gebracht waar dierenarts Inge Klein Haneveld en assistenten zich over Saartje ontfermden. Ik dacht dat gaat niet goed met onze Saar, vreselijk.

We zijn nu 4 weken verder, zijn alle dagen naar de kliniek geweest en door de uitstekende zorg van Inge Klein Haneveld, Sandra de Weert en nog meerdere dierenartsen en assistenten gaat het nu alle dagen steeds beter. De wonden worden alle dagen behandeld met hele zachte honingcreme en opnieuw verbonden, en dan krijgt Saar een romper aan, wat ze heerlijk vindt. Ze is de favoriet van de van de kliniek en wij als gezin staan er allemaal van te kijken hoe vrolijk ze al weer is. Nooit gedacht.

Wat een goed werk hebben jullie gedaan mensen! Heel, heel hartelijk dank namens ons allen. We zullen de contacten missen.

Lieve groetjes van
Saartje, Annie en de hele familie uit Eerbeek.

De wond van Saartje was in het begin erg groot en de foto's hiervan zijn misschien niet voor iedereen geschikt. Echter, we willen jullie wel de mogelijkheid geven om dit te bekijken. Vooral om ook te laten zien hoe goed het lichaam in staat is om, met de juiste behandeling en met een flinke dosis geduld, zich te herstellen.

 

Download de foto's van het verloop van de wondgenezing van Saartje