• Patiënt van de maand september: Berend

Patiënt van de maand september: Berend

Patiënt van de maand september: Berend

Na een aantal intensieve maanden met onze nieuwe pup Berend gingen wij op vakantie naar Italië. Gelukkig waren mijn ouders bereid om op Berend te passen in zijn eigen omgeving. Wij blij, Berend blij.

Na onze eerste week vakantie belde mijn vader ons op; Berend zou slecht eten en was vrij rustig, vertelde hij. Berend dronk wel goed. Wij dachten dat het door de warmte kwam, het was deze dagen behoorlijk warm. Wij adviseerden mijn ouders om Berend goed in de gaten te houden en hem veel te laten drinken en later weer contact met ons op te nemen.

Twee dagen later hadden we weer contact met elkaar. Berend at nog steeds niet en wilde er zelfs niet meer aan ruiken. Ook vertelde mijn ouders dat hij minder ging drinken. De vacht van Berend was dof geworden en hij was lusteloos. We spraken af dat mijn ouders meteen de volgende ochtend naar de dierenarts zouden gaan met Berend.

Maandagochtend bij de dierenarts werd hij onderzocht. De arts voelde dat Berend een bolle buik had, hij voelde niets scherps in de buik. Hij gaf het advies om Berend meteen te opereren omdat zijn toestand slecht was. Mijn ouders hebben Berend meteen naar de kliniek in Vorden gebracht. Hier werd hij dezelfde avond nog geopereerd.

de knuffel aap, die uit de buik van Berend kwam

De dierenarts heeft ons voor de operatie opgebeld in Italië, om te vertellen wat er precies zou gaan gebeuren en wat de operatie in zou houden. Ook na de operatie zijn wij in Italië gebeld door de dierenarts, die ons vertelde hoe de operatie was verlopen.
Hij had uit de buik van Berend, een (honden)knuffel: een aap met een staart van 20 cm gehaald!!!

Berend is deze nacht in de kliniek blijven slapen. De ochtend daarna hebben mijn ouders hem opgehaald. Berend was door het dolle heen toen hij mijn ouders zag en blafte en rende om hen heen.
Met een jasje aan, ter bescherming van de wond, mocht hij mee naar huis. Hij kreeg medicatie mee en mocht thuis weer (gedoseerd) eten. Berend is hierna heel snel opgeknapt!

Toen wij thuis kwamen uit Italië begroette hij ons alsof er niets gebeurd was……….

Heleen Zanders