• Patiënt van de maand: Zipp, de clickerhond

Patiënt van de maand: Zipp, de clickerhond

Patiënt van de maand: Zipp, de clickerhond

De patiënt van de maand is eigenlijk geen patiënt. Zipp, een jonge labrador, was namelijk niet ziek. Ze was echter heel erg bang als ze in de spreekkamer was. Zo bang dat ze eigenlijk niet zomaar behandeld of gevaccineerd kon worden zonder er een trauma aan over te houden.

Tijdens de puppy-consulten hebben we al een heel stuk van haar angst weg kunnen trainen. Echter, op tafel staan lukte nog niet. Dat vond ze echt veel te spannend en raakte dan in paniek.

Omdat de eigenaresse, en wij ook natuurlijk, toch graag wilden dat Zipp behandeld zou moeten kunnen worden zonder dat ze in paniek zou raken, is de eigenaar met Zipp aan de clickertraining begonnen. Niet alleen voor de tafeltraining, maar ook om lekker met Zipp bezig te zijn. Zipp is namelijk, buiten de angst in de spreekkamer, een ondernemende en eigenzinnige labrador. Na verschillende dingen aangeleerd te hebben met een clicker zijn we begonnen om Zipp te leren op een trapje te gaan staan. Dit was het trapje dat gebruikt werd om in een caravan te stappen. Toen ze dit zonder problemen deed, hebben we het trapje in de spreekkamer neergezet. Toen ze het trapje ook hier gewoon zonder problemen beklom hebben we de behandeltafel op de laagste stand gezet en het trapje ervoor gezet. En, alsof Zipp nooit wat anders had gedaan, stapte ze zonder twijfelen van het trapje op de tafel. Kwipspelend, wachtend op een koekje.