Met twee geborgde varkensdierenartsen, Drs. Luuk Kaalberg en Drs. Bas Raemakers kan De Graafschap Dierenartsen u een optimale diergeneeskundige zorg bieden voor uw bedrijf en voor het individuele dier. Zij blijven via diverse nascholingsprogramma’s op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons vakgebied. Daarnaast spelen wij in op de huidige ontwikkelingen zoals de verschuiving van curatieve gezondheidszorg naar preventieve gezondheidszorg en het tegengaan van antibioticaresistentie.

De preventieve gezondheidszorg speelt een steeds belangrijkere rol in de diergeneeskunde. Inzicht over de bedrijfssituatie wordt verschaft via onder meer de dierdagdoseringen (DDD),  het bedrijfsgezondheidsplan (BGP) en het bedrijfsbehandelplan (BBP). 

Investeringen in arbeidsverlichting zoals, voerrobot en een tochtdetectiesysteem nemen een enorme vlucht. Met deze veranderingen, verandert de rol van de dierenarts mee. Ons werk verschuift van varkens naar het optimaliseren van bedrijven om schade in de toekomst te verminderen. 

Een van de voordelen van preventief werken, is dat je van te voren weet waar je rekening mee moet houden. Daarom willen we onder meer vaccinaties aantrekkelijker maken en kunnen we pakketten samenstellen tegen een aantrekkelijke prijs. Vraag ons gerust wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.