• nieuwsbrieven & media
Submenu

Contact Bronckhorst Midden (week 1-2021): Dierenarts Arjan den Hertog gooit het roer om

Dierenarts Arjan den Hertog verruild het praktijkwerk voor nieuwe uitdaging: coachen. Op 1 januari  2021 is hij begonnen aan een nieuwe uitdaging. Na bijna 32 jaar dierenarts-practicus te zijn geweest, stopt hij met het praktijkwerk. Den Hertog gaat zich richten op coachen en begeleiden en blijft alleen nog bestuurlijk betrokken bij De Graafschap Dierenartsen. Lees hier het hele artikel in weekkrant Contact Bronckhorst Midden.

Hulphond magazine editie 1-2020: Wat doe je als je hond ouder wordt? door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel.

Hoefslag, Fokkerij, nov. 2019, artikel: Voortplantingstechnieken, door Karin Hendriks en Jeroen Smak

Download hier: Hoefslag Fokkerij, nov. 2019, voortplantingstechnieken, door Karin Hendriks en Jeroen Smak

Hoefslag Fokkerij artikel 27-09-2019: “Ik zie een paard niet als massaproductie dier”, door Karin Hendriks

Particulieren en bedrijven die op kleine schaal fokken maken steeds vaker gebruik van embryotransplantatie, al dan niet in combinatie met geslachtsbepaling, merkt voortplantingsspecialist Karin Hendriks op. lees hier verder.
Bron: Hoefslag

Hulphond magazine editie 2-2019: Als het immuunsysteem op hol slaat. Door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel.

Hulphond magazine editie 1, 2019: Het gebit, een onderschat fenomeen, door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel.

 

De Graafschap Dierenartsen komt in actie voor 3FM Serious Request

Zaterdag 22 december hebben wij een heus hondenontbijt georganiseerd op onze locatie in Didam. Baasjes konden met hun hond komen ontbijten voor € 5,00 per hond. Het volledige bedrag werd gedoneert aan 3FM Serious Request Reanimatie in Nederland. Deze actie bleef niet onopgemerkt.

Na onze aankondiging met het filmpje op onze facebookpagina heeft de organisatie van Serious Request contact met ons opgenomen. Helaas zaten wij niet op de route van Mark en Ramon (de DJ's van 3FM). Maar ze vonden onze actie zo leuk dat ze heel graag wilden komen filmen. Wat resulteerde in een heel leuk item. Ook de Gelderlander heeft ons nog geinterviewd. Lees hier het artikel.
Als kers op de taart, werden we voor maandag 24 december uitgenodigd om naar de live-uitzending te komen voor een interview!
Uiteindelijk hebben wij met onze actie € 500,- opgehaald. Dit is door De Graafschap Dierenartsen verdubbeld naar € 1000,- Daarnaast is er ook een AED aangeschaft. Deze zal op onze locatie in Vorden komen te hangen. Alle mensen die hebben gedoneerd, heel erg bedankt voor jullie gift!

Hulphond magazine editie 2, 2018: De neus als wichelroede, door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel 

Hulphond magazine editie 1, 2018: Welke kenmerken zijn belangrijk voor de gezondheid van een hulphond? door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel. 

Veeteelt Vlees, januari 2018, Jodium en selenium, door René Bemers

Download hier: Veelteelt Vlees, januari 2018: Jodium en selenium, door René Bemers

Hoefslag nr. 2 2018: Chemische castratie Hormonen in toom met een spuitje (Karin Hendriks)

Download hier: Hoefslag nr. 2 2018: Chemische castratie, hormonen in toom met een spuitje

Gelderlander 31-01-2018 : Mavo-meisje van vroeger nu promovenda (Karin Hendriks)

Download hier: Gelderlander Veluwezoom 31-01-2018: Mavo-meisje van vroeger nu promovenda

Hulphond magazine, editie 3, dec. 2017: Ongehoord gehoorzaam, door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel.

De Boerin, jaargang 7, oktober 2017, pagina 22: Mini-lab op eigen erf.

Download hier: De Boerin, jaargang 7 oktober 2017, pagina 22: Mini-lab op eigen erf.

hulphond magazine, editie 2, najaar 2017: twixy en het treintje. door harald salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel.

Contact: Marianne Besselink, Burgemeester gemeente Bronckhorst, loopt stage bij 'de Graafschap Dierenartsen'

Download hier het volledige artikel uit het Contact over de stage van burgemeester Besselink

 

 

Hulphond magazine editie 1, 2017: Het is voorjaar, begint het al te kriebelen? door Harald Salomons

Klik hier voor de link naar dit artikel.

Hulphond Magazine voorjaar 2017. Het is voorjaar, gebint het al te kriebelen? door Harald Salomons

Veeteelt Vlees maart 2017 Ontstoken vruchtvliezen, door René Bemers

Veeteelt Vlees maart 2017 Ontstoken vruchtvliezen, door René Bemers Download hier: Veeteelt Vlees maart 2017 Ontstoken vruchtvliezen, door René Bemers

 

 

Veeteelt maart 2017, gastcolumn Werk aan duurzaamheid door Tim Exel

Veeteelt maart 2017, gast column Werk aan duurzaamheid, door Tim Exel Download Veeteelt maart 2017, gast column Werk aan duurzaamheid, door Tim Exel

 

 

Veeteelt maart 2017, Salmonella dublin door Jan Dijkhuizen

Veelteelt maart 2017, Samonella dublin door Jan Dijkhuizen Download hier: veelteelt maart 2017, Salmonella dublin door Jan Dijkhuizen

 

 

fusie persbericht Achterhoek nieuws, maart 2017

Download hier: persbericht Fusie De Graafschap Dierenartsen en Diergezondheidscentrum 't Wijdseland maart 2017

 

 

Presentaties klanten informatie avond paard, 22 februari 2017

Hieronder vindt u de hand-outs van de diverse lezingen, die gehouden zijn tijdens de klanten informatie avond paard, op 22 februari jl.

Download hier: hand-outs lezing 'Voorstellen team' tijdens klanten informatie avond paard. Download hier: hand-outs lezing 'De 'probleem' merrie' tijdens klanten informatie avond paard. Download hier: hand-outs lezing 'Help, een kreupel paard!' tijdens klanten informatie avond paard.

 

 

Download hier: De Achtste Steen, dec. 2016 interview met Arjan den Hertog over de fusie Download hier: ALLEEN TEKST: De Achtste Steen, dec. 2016 interview met Arjan den Hertog over de fusie

 

 

Melkvee nov. 2016 DGD en FertiPlus werken samen

Lees hieronder het interview van Max van de Kerkhof van FertiPlus (links op foto) en René Bemers van De Graafschap Dierenartsen (rechts op foto). Hierin vertellen zij over de opmerkelijke samenwerking.

Melkvee nov. 2016 DGD en FertiPlus werken samen, interview René Bemers en Van de Kerkhofs Download hier: DEEL 1 Melkvee nov. 2016 DGD en FertiPlus werken samen Download hier: DEEL 2 Melkvee nov.2016 DGD en FertiPlus werken samen

 

 

Helicon nomineert De Graafschap Dierenartsen

oktober 2016

De Helicon BedrijfsTopper is een unieke wedstrijd, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd door Helicon MBO Nijmegen. Bijzonder aan deze verkiezing is de grote invloed van leerlingen. Zij hebben namelijk bepaald welke bedrijven genomineerd zijn. Beoordelingscriteria zijn stagebegeleiding, innovatie en duurzaamheid. Per sector is het bedrijf met de hoogste scores genomineerd. 

De zes genomineerden: Dierenspeciaalzaak Het Molentje (dier), Blommestein Hoveniers (groen), Hoeve Klein Mariëndaal (maatschappelijke zorg en dier), Het Goed, locatie Nijmegen (bloem & design), Econsultancy (onderzoeker natuur en milieu) en tot slot De Graafschap Dierenartsen, locatie Vorden (paraveterinair & biotechniek).

De genomineerden bedrijven zijn verrast met een heerlijke Helicon BedrijfsTopper slagroomtaart. Tijdens de Dag van de Verbinding vindt de prijsuitreiking plaats en weten we wie zichzelf Helicon BedrijfsTopper 2016 (beste leerbedrijf) mag noemen.

 

 

 

Stentor (digitaal) - 2 september 2016

'Mega-praktijk' dierenartsen

Eén van de grootsten van Nederland
Vorden, Gert Kramer

De Graafschap Dierenartsen gaat op 1 januari 2017 een fusie aan met Dieren Gezondheids Centrum 't Wijdseland uit Doesburg. De Graafschap Dierenartsen heeft een hoofdvestiging in Vorden en subvestigingen door de hele Achterhoek. De naam van de fusie-praktijk wordt De Graafschap Dierenartsen. Zij is straks één van de grootste dierenartsenpraktijken van Nederland.De Graafschap Dierenartsen acht een fusie noodzakelijk 'om mee te kunnen en willen doen met de schaalvergroting, kennisintensivering en dienstverlening binnen de landbouw en veeteelt'.

De praktijk ontstond in 1999, groeide als kool en heeft behalve in Vorden een vestiging in Zutphen (centrum en Leesten), Steenderen, Ruurlo, Hengelo (G), Eerbeek, Brummen, Doetinchem en Velp. De Graafschap Dierenartsen werkt momenteel met een team van 56 personen. 't Wijdseland heeft behalve Doesburg nog drie vestigingen: Dieren, Didam en Wehl. 't Wijdseland heeft zestien personen in dienst. 

"Bedrijven met landbouwhuisdieren en melk- en rundvee maken een sterke groei door en daar willen wij in meegroeien", zegt Arjan den Hertog. Geografisch voordeel. Den Hertog is bij De Graafschap Dierenartsen dierenarts gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren en één van de acht eigenaren van de maatschap. "Wij werken al een tijdje samen met 't Wijdseland en eind vorig jaar ontstond het idee om te fuseren. Om onze krachten en know-how te bundelen in één sterke praktijk. 't Wijdseland houdt zich voor een belangrijk deel bezig met melk- en rundvee. Dat is een mooie aanvulling op onze diensten."

Den Hertog ziet ook een groot geografisch voordeel in het samengaan met 't Wijdseland, een maatschap met vier eigenaren. "Velp is onze satelliet-vestiging. 't Wijdseland bedient precies de regio tussen ons gebied en Velp. Onze gebieden passen perfect aan en in elkaar." De naam van de fusiepraktijk wordt De Graafschap Dierenartsen. De hoofdvestigingen voor het behandelen van gezelschapsdieren worden Vorden en Doesburg. De praktijk in Vorden krijgt vooral een ziekenhuisfunctie. De hoofdvestiging voor landbouwhuisdieren en melk- en rundvee wordt Steenderen of directe omgeving.
De veehouders uit de regio die door de beide praktijken worden bediend, worden dinsdagavond 27 september in Doesburg nader ingelicht over de fusie.

 

 

IDS 12 - juli 2016

Karin Hendriks: OPU en ICSI, the sky is the limit.

Download : hier 1e DEEL van het artikel uit IDS 12 - juli 2016 Download :hier 2e DEEL van het artikel uit IDS 12 - juli 2016

 

 

Veeteelt juli 2016

René Bemers: Mastitisonderzoek op eigen bedrijf

Download : hier artikel uit Veeteelt juli 2016

Heeft u na het lezen van bovenstaand artikel of bekijken van het filmpje interesse gekregen om zelf bacteriële onderzoeken (BO's) op uw bedrijf te verzorgen?
Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op met uw dierenarts.

 

 

Veeteeltvlees juli 2016

René Bemers: Bloeding na afkalven

Download : hier pagina van Veeteeltvlees juli 2016

 

 

Te lang onderweg, Veeteelt juni 2016

Jan Dijkhuizen: Te lang onderweg

Download hier pagina van artikel uit Veeteelt juni 2016

 

 

Hulphond magazine: januari 2016

Harald Salomons: Bijzondere samenwerking Hulphond Nederland en De Graafschap Dierenartsen

Download hier pagina van het artikel uit Hulphond magazine januari 2016

 

 

Bit: juni 2016

Karin Hendriks: Pretecho voor paarden

Download hier pagina van het artikel uit BIT 236, juni 2016

 

 

De Gelderlander: januari 2016

Hulphond Nederland kiest voor De Graafschap Dierenartsen

 

 

Veeteelt, juni 2015

Download Veeteelt, juni 2015

 

 

Melkveebedrijf, mei 2015

Download Melkveebedrijf, mei 2015

 

 

Veeteelt, maart 2015

Download Veeteelt, maart 2015

 

 

Veeteelt, december 2014

Download Veeteelt, december 2014

 

 

Veeteelt, september 2014

Download Veeteelt, september 2014

 

 

Veeteelt, juni 2014

Download Veeteelt, juni 2014